Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Zvanično: Skupština prihvatila ulazak investitora iz Turske u NK Čelik

Skupština Čelika večeras je glasala za ulazak investitora iz Turske u klub s Bilinog polja.

Aydin Olgun iz Han grupe dobija osnivačka i upravljačka prava u odnosu od 70 posto, 20 posto ostaje povjeriocima kluba, te po pet posto Gradu Zenici i NK Čelik.

Grad Zenica se obavezuje u protokolu da će ustupiti na korištenje Nogometnom klubu Čelik nogometno igralište Bilino polje na neodređeno vrijeme, da će ustupiti buduću lokaciju za izgradnju dva pomoćna nogometna terena, da će izvršiti plaćanje reprograma duga prema Poreskoj upravi FBiH i da će javna preduzeća u nadležnosti Grada Zenice izvršiti otpis potraživanja.

Kada je u pitanju investitor HAN Group, ona se obavezuje da će finansirati cjelokupne troškove minimalno 1 milion eura vezanih za poslovanje i funkcionisanje NK Čelik nakon preuzimanja osnivačkih prava.

Investitori se obavezuju da će izgraditi dva pomoćna terena na Kamberovića polju, da će formirati nogometnu akademiju NK Čelik, da će klub opstati u Premijer ligi u ovoj sezoni, te da će se u narendoj sezoni boriti za izlazak u Evropu.

Investitor se, također, obavezao uplaitit predujam u iznosu od 400.000 KM, te će platiti pripreme seniorske ekipe ove zime u Antaliji. Bitno je naglasiti da oni ne smiju da mijenjaju ime, ambleme, logo i klupska obilježja NK Čelik.

Kada je u pitanju NK Čelik, on se obavezuje da će potpisati reprogram duga s Poreznom upravom FBiH i da će riješiti probleme prema dobavljačima.

Na kraju, svi su uz veliki aplauz izrazili nadu da su ispravno postupili i da će ulazak investitora iz Turske spasiti zenički klub od ambisa.

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *