Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

ŽKK Tešanj među osam najboljih u Evropi

Na najvećem europskom turniru za mlade košarkašice i košarkaše, Basketball Wien, a koji se održava u Beču (Austrija) od 1990. godine,  U16 selekcija ŽKK Tešanj  uspjela se plasirati među osam najboljih u Evropi, iako je u svojoj starosnoj kategoriji imala čak 33 ekipe podjeljenih u 7 grupa, dok je učešće na samom turniru uzelo preko 400 ekipa iz 23 zemlje. Po prvi put su na turniru učešće uzele i ekipe izvan Evrope, i to iz Dubaija i Kanade. Koliko je sam turnir jak i značajan, najbolje pokazuje informacija da je prošlogodišnji turnir od strane FIBA proglašen najvažnijim košarkaškim turnirom za mlade u Evropi.

Rezultati ekipe u grupnoj fazi:

Basket Tintigny BEL 56:45 ŽKK Tešanj BiH,

ŽKK Tešanj BiH 69:43 ASC Theresianum Mainz DE,

ŽKK Tešanj BiH 39:34 Jahn Munchen DE,

TuS Neukolln 1865 e.V. Berlin DE 4:98 ŽKK Tešanj BiH.

U osmini finala košarkašice Tešnja pobijedile su ekipu Bonna, SG BG Bonn MTuS DE 41:58 ŽKK Tešanj BiH.

I na samom kraju u čevtrtfinale gdje su, uz svestranu pomoć sudija, poraženi od domaće ekipe Linza, ŽKK Tešanj BiH 51:69 BBC Linz A. Ekipa Linza je na kraju i osvojila turnir.

Zapaženi rezultat ekipe i trenera Zukanovića nije mogao proći nezapaženo ni u Austriji, tako da su kontaktirani od strane državne novinarske ekipe Austria News, gdje je dogovoreno pravljenje priloga o ŽKK Tešanj, promocija kluba u Austriji, te njihova posjeta Tešnju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *