Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

Zeničanin Jasmin Husejnović u srijedu sudi finale CEV kupa u odbojci

 

Kao što smo već ranije pisali, 38-godišnji Zeničanin Jasmin Husejnović sudit će finale CEV kupa za žene u odbojci. Ovaj odbojkaški sudija, koji je već četiri godine međunarodni sudija, dobio je čast da u srijedu sudi prvu utakmicu finala ovog takmičenja. Olympiacos će u Atini dočekat ekipu Bursa BBSK iz Turske.

Husejnović je potvrdu da će suditi finalni duel ovog takmičenja, dobio prije nego što je sudio četvrtfinale između Galatasaraya i Lođa.

Sigurno da je delegiranje za finalni meč jednog evropskog takmičenja svojevrsni presedan u našem sportu i prvi takav slučaj, nijedan sudija u nekom sportu dosad nije sudio finale nekog takmičenja. Siniša Ovuka i Darko Savić iz naše zemlje redovno sude odbojkašku Ligu šampiona, ali niko dosad nije sudio finalni meč.

Husejnović je inače profesor tjelesnog odgoja i sporta, te se iskreno nadamo da će opravdati povjerenje koje mu je ukazano da arbitruje jednim velikim događajem. Ovo je sigurno ogroman uspjeh za odbojku u našoj zemlji, a posebno za naše sudije, koji na primjeru Husejnovića mogu dosta naučiti. Biti dobar u svome poslu, kad-tad se isplati, a to primijete ljudi iz Evrope, koji nisu sigurno bez razloga ukazali povjerenje Husejnoviću da prvo sudi četvrtfinale, pa zatim i finale ovog takmičenja.

Međunarodne odbojkaške sudija Jasmin Husejnović i Darko Savić u društvu Vrhovnog sudije OS BiH, Miralema Pajića
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *