Search
Petak, 20. April 2018.
  • :
  • :

Zeničanin Amar Borić prvak BiH u disciplini 200 metara leđno

Od 10. do 12. marta u Sarajevu na olimpijskom bazenu Otoka održano je zimsko Državno prvenstvo u plivanju na 50 metarskom bazenu.
Na prvenstvu je sudjelovao 351 takmičar iz 21 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Željezara Zenica” Zenica je na ovom prvenstvu predstavljao Amar Borić, koji je postao prvak BiH u juniorskoj i u apsolutnoj kategoriji u disciplini 200 metara leđno i vice prvak u juniorskoj kategoriji u disciplini 200 metara mješovito.

Amar Borić uspješan u Podgorici

Amar je na takmičenju osvojio 8 medalja od čega su:dvije zlatne (200 metara leđno u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji),jedna srebrena u juniorskoj kategoriji disciplina 200 mješovito, te pet bronzanih medalja u juniorskoj kategoriji (50 leđno, 100 leđno, 50 prsno, 200 prsno i 200 mješovito).

PK”Željezara Zenica” po ko zna koji put moli sve nadležne organe koji su zaduženi za sport na nivou Grada i Kantona da ulože dodatne napore kako bi zatvoreni bazen u sportsko-rekreativnom centru “Željezare Zenica” stavili u funkciju i time stvorili uslove da ga sve kategorije stanovništva mogu koristiti, da osobe koje ne znaju plivati nauče plivati, te da takmičari imaju osnovne uslove za treninge.

zenicablog
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *