Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Zeničani imali zapažen nastup na Svjetskom rukometnom kupu veterana u Omišu

Ovog vikenda u Omišu je održan Svjetski kup za veterane u rukometu.Rukometni „penzioneri“ i „penzionerke“ iz 25 timova uživali su u prethodna tri dana, kako u rukometnim, tako i u raznolikim zabavnim aktivnostima van terena, i, kao i prošle godine, puni utisaka i sa širokim osmjesima napustili obalu Jadranskog mora, jasno i glasno ističući da će se dogodine vratiti u živopisni gradić koji polako postaje prepoznatljiv upravo po ovom takmičenju.

Zapažen nastup u Hrvatskoj imali su i Zeničani, koji su nastupili za austrijsku ekipu Dramac group. Šest Zeničana u ekipi nosilo je tim Dramca do drugog mjesta u kategoriji 35 plus.

Za ekipu iz Austrije nasupili su: Benjamin Čeljo, Dženan Dedić, Vladimir Zeljko, Edin Bajramović, Elman Čamdžić i Ivan Majstorović. Kapiten ekipe Dramac group bio je Vladimir Zeljko, a zanimljivo prvi strijelac turnira u ovoj kategoriji, bio je također Zeničanin, Edin Bajramović. Najbolji golman turnira bio je Selmir Šestović, Kakanjac u redovima Dramca, tako da su skoro sve nagrade otišle u ruke ekipe iz Austrije, ostaje žal što nisu osvojili prvo mjesto, te su u finalu tijesno poraženi nakon velike borbe.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *