Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Zenica ima seniorskog košarkaškog reprezentativca BiH

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem, saopštio je danas spisak od 24 igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Na spisku selektora za utakmice protiv Francuske i Belgije su se našli Jusuf Nurkić i Josh Adams, a izvjesno je kako se centar Portlanda neće pojaviti na okupljanju zbog pravila NBA lige.

Među pozvanim su ovi igrači:

Ibrahim Durmo

Darko Talić ( Kakanj), Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Marko Rikalo (Sloboda), Josh Adams (Bešiktaš), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Ibrahim Durmo (Spars Ziraat Bank), Adin Vrabac (Hamburg Tovers), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Milan Milošević (Promitheas Patra), Nedim Buza (Oostende), Nedžad Muratović (Sloboda), Amar Alibegović (St. John's Red Storm), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada), Jusuf Nurkić (Portland), Ivan Karačić (Široki), Ajdin Penava (Marshall Thundering Herd ), Kenan Kamenjaš (Spars Ziraat Bank).

Meč protiv Francuske naš tim igra 29. juna u Mejdanu, dok je utakmica sa Belgijom na rasporedu tri dana kasnije.

Također, BiH će odigrati i dva pripremna meča protiv selekcije Hrvatske.

Zanimljivo da se na spisku nalazi i Ibrahim Durmo, Zeničanin i košarkaš sarajevskih Sparsa, kojem je ovo prvi poziv u seniorsku selekciju. Najzaslužniji za Durmin razvoj i promociju u seniorskog reprezentativca BiH je njegov trener i bivši reprezentativac Ivan Opačak. Zenica svakako treba da bude ponosna na Durmu, iako ovaj košarkaš ne igra više za Čelik, nego je svoju karijeru nastavio usavršavati i razvijati se među najboljim klubovima u BiH, a to su svakako Sparsi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *