Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Zavidovići, Žepče i Maglaj rukometni centri regiona

4. međunarodni turnir „Rukomet u srcu“ za rukometne nade

U zavidovićkom Starom hotelu povodom 4. međunarodnog turnira „Rukomet u srcu Zavidovići – Žepče – Maglaj 2017“ u suorganizaciji premijerligaša Krivaja i Maglaj, te federalnog prvoligaša Žepče za rukometne nade iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i BiH održana je press konferencija gdje su voditelji: Haris Galijašević, Ismir Brkić i zamjenik voditelja Ivan Širić, te predsjednici klubova Azmin Karanović, Senad Karabegović i Ivo Klarić načelnicima Općina i ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona predstavili unapređeni projekat regionalnog nivoa.

Turnir se ponovo održava pod generalnim pokroviteljstvom Općina Zavidovići i Žepče, te od naredne godine i Općine Maglaj, odnosno načelnika Hašim Mujanović, Mato Zovko i Mirsad Mahmutagić.

Pozive će dobiti 24 ekipe. Igra se u dvije dobne kategorije, kadeti (2000/2001) i mlađi kadeti (2002 i mlađi) od 21. do 23. aprila u Gradskoj dvorani u Zavidovićima te dvorani KŠC „Don Bosco“ u Žepču i Gradskoj sportskoj dvorani u Maglaju, a po svemu sudeći nekoliko od 80 planiranih utakmica odigrati će se u novim Školskim dvoranama u Novom Šeheru i Begov Hanu, u cilju popularizacije rukometa u istim mjesnim zajednicama.

Programom turnira predviđeni su rashodi u iznosu 11.660 KM. Načelnici Općina i ministar Mensur Sinanović izrazili su zadovoljstvo što će biti u prilici da u svakom pogledu pomognu vrijedan sportski projekat za mlade rukometaše tri susjedna grada, ali i klubova iz regiona, te istovremeno pohvalili rezultate i rad uprava koje bez obzira na tešku situaciju u društvu iznalaze načina i za dodatna sredstva za uspješan rad rukometnih klubova iz ova tri grada.

Prisutne je pozdravio i Elvir Starčević, predsjednik Sportskog saveza općine Zavidovići i organizatore pozvao da međunarodni turnir iskoriste i za promociju turističkih potencijala te predstavljanje rukometnim nadama sportskih velikana Maglaja, Žepča, Zavidovića i BiH.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *