Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Veznjak Mladosti nakon poziva u reprezentaciju BiH: Šećerović: Ima kvalitetnih igrača i u Premijer ligi

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je objavio spisak nogometaša na koje računa za utakmice protiv SAD i Meksika krajem ovog mjeseca.

Sigurno da su se mnogi iznenadili kada su na spisku ugledali ime 26-godišnjeg Adnana Šećerovića iz ekipe Mladosti Doboj Kakanj. Ovaj defanzivni veznjak igra sjajno u ovome klubu nakon dolaska iz sarajevskog Željezničara, gdje nije dobio pravu priliku.

Nogometaš koji je u svojoj karijeri već promijenio dosta klubova presretan je nakon poziva u reprezentaciju BiH, a svoje zadovoljstvo nije mogao sakriti ni u razgovoru za SportSport.ba

“Pa kako da ne budem sretan, ovo je za mene jedna velika čast i obaveza, iskreno nadam se da ćemo mi igrači iz Premijer lige pokazati da i ovdje ima dosta kvaliteta, te da selektor na nas može računati i u budućnosti. Ovakva prilika se ne dobiva svaki dan i nadam se da ću iskoristiti povjerenje selektora, te radom na treninzima i eventualno minutaži na jednoj od ovih utakmica dokazati da nisam bez razloga pozvan” ističe Šećerović.

Mladost vjeruje da će ovu sezonu igrati Ligu za prvaka

“Želimo da uđemo među šest najboljih ekipa, gdje realno po kvalitetu i pripadamo. U Ligi za prvaka svaka utakmica je realno i derbi, imamo kvalitetu da se nosimo sa svakim klubom, te uz par novih igrača u ovoj zimskoj pauzi i dobre pripreme na proljeće možemo se nadati najboljem”, kazao je za SportSport.ba motor ekipe Mladosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *