Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

U Zenici se održava Evropski teniski juniorski turnir

Povodom održavanja 18. teniskog turnira “Zenica Open 2017”, u prostorijama press centra na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici, danas je održana press konferencija.

Prisutnim su se obratili Damir Kukić, direktor turnira i TK Čelik Zenica, Azra Baručija-Koluh, sudija turnira, te Mladen Andrić, predsjednik Organizacionog turnira.

Organizatori turnira su istakli da se ovaj 18. tradicionalni turnir održava u organizaciji Teniskog kluba “Čelik” Zenica i on je iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina, te da se turnir nalazi u poodmakloj fazi.

Turnir se igra na terenima Kamberovića polja u Zenici u terminu od 1. do 7. maja 2017. godine. Održani su do danas  kvalifikacioni mečevi, a od srijede, 03. maja, započeo je glavni turnir u pojedinačnoj i

konkurenciji parova. U ženskoj konkurenciji nisu igrane kvalifikacije, jer nije bilo potrebe.

Na turniru učestvuje 80 igrača, 50 u muškoj i 30 u ženskoj konkurenciji, iz 15 zemalja Evrope i tri takmičara iz Australije.

U Teniskom klubu “Čelik” su, zaista, ponosni što se održava tradicija ovog teniskog turnira koji se nalazi u kalendaru Tennis Europe, a ovo je već 18.turnir.

-Mislim da će  stručnjaci, a i publika uživati u narednih nekoliko dana i nadam se da će nas vrijeme poslužiti, te da ćemo zaista uživati u vrhunskom tenisu juniorki i juniora do 16 godina. Napominjem da ovdje imamo predstavnike 15 zemalja Evrope i Australije, a inače je ovaj turnir bio odskočna daska za brojne takmičare koji su poslije postajali poznati i kvalitetni teniseri, kazao je, pored ostalog, Damir Kukić.

Prvi nosilac turnira u muškoj konkurenciji je Rus Ivan Kazakov, 153. igrač na evropskoj listi juniora.

U ženskoj konkurenciji prva nositeljica je Poljakinja Weronika Baszak.

Kako je istakla Azra Baručija Koluh, polufinale je predviđeno za petak 05.maja, a finale u subotu 06.maja. U slučaju lošeg vremena finale se prolongira za nedjelju 07.maja 2016.godine.

Zenicablog.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *