Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

U Zenici održano Državno prvenstvo BiH u Low kick i Kick light kategorijama

U organizaciji Kick box kluba “Isak” u sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Low kick i Kick light kategorijama.

U dvije pomenute kategorije nastupilo je ukupno 198 takmičara i takmičarki iz 34 kluba.

Ovu cjelodnevnu manifestaciju posmatrao je veliki broj ljubitelja borilačkih sportova u odličnoj atmosferi, a organizatori ističu kako je sve proteklo na vrhunskom nivou.

– Cjelodnevno takmičenje proteklo je bez ikakvih smetnji i na zavidnom nivou, što nam je veoma drago i čime smo zaista veoma ponosni. Ovo je najbolja organizacija u posljednjih pet godina kada su u pitanju ove dvije kategorije. Ono što nam je najbitije jeste da su svi takmičari bili izuzetno zadovoljni – kazao je ispred organizatora Bahrudin Mahmić, jedan od članova kick box kluba “Isak” Zenica.

Vrijedi istači kako su se domaći borci dobro predstavili osvojivši veliki broj medalja. U kategoriji seniora Bahrudin Mahmić zlatna medalja, Ahmed Krnjić zlatna medalja, Benjamin Rastoder bronzana medalja, dok su u kategorijama juniora medalje osvojili Ensar Kožo zlatna i Adil Hrustić zlatna i srebrena (nastupao u dvije discipline).

Od klubova koji su se poebno istakli vrijedi spomenuti i zenički klub Stheelfighter koji postoji nepunih tri mjeseca, a na ovom za njih prvom takmičenju zabilježili su odlične rezultate.

U kategoriji seniora za Stheelfighter nastupili su Nermin Terzić osvojivši zlato i Ibrahim Handanović osvojivši srebrenu medalju. U kategoriji juniora nasupili su Semir Mujaković osvojivši zlato, Bakir Doglod bronzana medalja, Elvedin Doglod srebrena medalja, Esed Hamidović srebrena medalja, Ahmed Muratović bronzana medalj i Čišija Danic kick linght kategorija srebrena medalja.

Za najboljeg junora prvenstva proglašen je Rasim Alunović iz kluba Bh favorit Bihać, dok je najbolji senior državnog prvenstva Ahmed Krnjić iz kick box kluba “Isak” Zenica.

Faktor

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *