Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

Teatar apsurda na Bilinom Polju: Hafizović jedini trener u Premijer ligi bez potpisanog ugovora

 

Nogometni klub Čelik nalazi se u veoma teškoj situaciji, funkcioniranje kluba je otežano, a rezultati na početku prvenstva u Premijer ligi dovoljno govore o stanju na Bilinom Polju. Iako su u prošloj polusezoni klub podigli na dosta visok nivo u svakom smislu, nakon završetka sezone klub umjesto da napravi dodatni iskorak , oni su uradili tri koraka unazad. Ljudi u klubu koji su, a trenutno su to predsjednik Jasmin Memišević, v.d. direktor Adnan Nuhagić (ostaje do imenovanja novog direktora), te sekretar Erzet Avdić potpuno su zalutali i ne poznaju one osnovne stvari kada je u pitanju rukovođenje klubom koji je jedan od najvećih u državi, a takmiči se u najvećem rangu našeg nogometa.

Već u prvom kolu u Banja Luci klub je napravio propust jer na klupi nije imao doktora, tu je sjedio samo fizioterapeut Malik Smriko. U drugom kolu protiv Sarajeva u zapisniku nije bilo glavnog trenera, odnosno Pavleta Skočibušića koji ima Profi licencu, te se u zapisniku vodi kao glavni trener, budući da šef struke Kemal Hafizović nema završen Profi program za trenere. U trećem kolu u Širokom Brijegu, kulminacija, šef struke Kemal Hafizović došao je u šorcu na utakmicu, te ga je glavni sudija odstranio s terena jer se nije pridržavao kodeksa oblačenja trenera u Premijer ligi. Kakvo je rasulo na Bilinom Polju dovoljno je bilo vidjeti dresove u kojima nastupaju Zeničani, oni su stari nekoliko godina, a zanimljivo je da pored njih nemaju rezervnu garnituru. Sav javašluk se pokazao i na utakmici 1.kola juniorske Premijer lige, gdje su juniori Čelika dočekali Vitez, na ovoj utakmici Zeničani su zbog toga što nemaju nikakve dresove morali nastupiti u dresovima kantonalnog ligaša Borca iz Tetova.

Kada su mnogi mislili da je tu kraj svim lošim i nelogičnim stvarima u Čeliku, onda podatak da je Kemal Hafizović jedini trener u Premijer ligi bez potpisanog ugovora s klubom dovoljno govori o svemu što se događa na Bilinom Polju. Kemal Hafizović je preuzeo klub prije nekih mjesec dana, od početka nije insistirao da se priča o njemu i njegovom ugovoru, te primanjima. Ali kako smo provjerili i u Comet sistemu N/FSBiH, Hafizović još nema uredno potpisan i ovjeren ugovor u Nogometnom savezu Ze-do kantona, gdje se inače potpisuju ugovori s igračima i trenerima.

Da li je ovo znak da Hafizovića trenutno rukovodstvo ne vidi dugo na klupi Zeničana vidjet ćemo u narednom periodu. Toliko loših stvari postojeća garnitura u klubu je odradila u proteklih mjesec dana kada je u pitanju imidž kluba, da će trebati dosta vremena i kad bi postojeći otišli da bi se ispravilo stanje koje vlada u Zenici. Ako se uskoro šta ne promijeni, Čelik će sigurno naredne sezone igrati u nižem rangu jer je u prva tri kola pokazao da je ubjedljivo najgora ekipa u ligi.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *