Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Susret rukometnih reprezentacija BiH i Španije umjesto u Goraždu igrat će se u Zenici ili Sarajevu?

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susret pretposljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije neće igrati u Goraždu. Krovna kuća evropskog rukometa nakon utakmice između BiH i Finske, koji se igrao u Goraždu zabranila je da se naredne utakmice organizuju u ovome gradu i dvorani, koja po njima ne ispunjava sve uvjete za odigravanje kvalifikacionih utakmica.

U igri za domaćinstvo ostaju dva grada Sarajevo i Zenica, a uskoro će biti poznato i zvanično, gdje će se odigrati utakmica, koja bi nam mogla značiti možda i odlazak na Evropsko prvenstvo.

Rukometni savez je kako saznaje Sportzdk.ba u pregovorima sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, te Feđom Jovanovićem rukovoditeljom Arene, odnosno JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici. Ubrzo bi trebalo da bude poznato hoće li naša reprezentacija igrati u Zenici, a ako slučajno propadne dogovor, onda će se ova utakmica 14.juna igrati u Sarajevu.

Naša reprezentacija nalazi se na drugom mjestu u grupi iza selekcije Španije, a u posljednje dvije utakmice potrebna nam je vjerovatno jedna pobjeda kako bi se plasirali na završnicu prvenstva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *