Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

STK “Mladost” Zenica organizator Balkanskih igara za mlade

Stonoteniski klub “Mladost” Zenica zvanično je postao organizator Balkanskih igara za mlade (kadeti i juniori) za 2018. godinu, koje će se održati od 06.-10.06.2018. godine.

Dana 04.08.2017. godine održan je kongres Balkanske federacije u Podgorici (Crna Gora). Na navedenom kongresu predstavnici kluba iz Zenice su bili u obavezi održati prezentaciju o Gradu Zenici i uslovima za održavanje navedenog takmičenja. Nakon održane prezentacije, pristupilo se glasanju članova Kongresa, koji su jednoglasno odlučili da Zenica posjeduje sve potrebne uslove za organizaciju takmičenja visokog nivoa, te domaćinstvo Balkanskih igara za mlade za 2018. godinu dodijelili klubu, ujedno i Gradu Zenici te Zeničko-dobojskom kantonu.

Na navedenom takmičenju će nastupiti oko 200 takmičara iz 11 zemalja, i to: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Turska, Albanija, Kosovo, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Bosna i Hercegovina.

Takmičenje će se održati u sljedećim kategorijama: Juniori/juniorke ekipno, kadeti/kadetkinje ekipno, juniori/juniorke pojedinačno, kadeti/kadetkinje pojedinačno, juniori/juniorske dubl, kadeti/kadetkinje dubl, juniori/juniorske mix dubl i kadeti/kadetkinje mix dubl.

Balkanske igre će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zenice, Vlade Zeničko-dobojskog kantona, viših nivoa vlasti kao i sponzora i prijatelja kluba.

Ukazano povjerenje od strane kongresa Balkanske federacije, te dodijela organizacije Balkanskih igara klubu iz Zenice, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, ali ujedno i obavezu da osvjetlaju obraz Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine, te da navedeno takmičenje organizuju na najvišem mogućem nivou.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *