Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Sjajna vijest za navijače Zeničana: Čelik u subotu protiv Viteza u najjačem sastavu

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju od 17:30 sati dočekati ekipu Viteza u prvoj utakmici nastavka Premijer lige.

Zeničani su nakon prvog dijela prvenstva skupili 10 bodova, tako da im Sloboda i Gošk, koji su na pozicijama ispred bježe šest odnosno sedam bodova. Za Čelik će svaka utakmica u proljetnom dijelu prvenstva biti odlučujuća, tako da će stručni štab i igrači biti pod velikim pritiskom.

Ipak rukovodstvo kluba angažovalo je provjerene i iskusne nogometaše, koji imaju znanje i kvalitetu da pomognu klubu da opstane u Premijer ligi.

Kada je u pitanju utakmica protiv Viteza, osim što će se igrati pod reflektorima, veoma važna vijest za sve one kojima su crno-crveni u srcu da će novi, rekonstruirani Čelik u subotu nastupiti u najjačem sastavu.

Zeničani su registrovali sve nogometaše, te su stigli i potrebni certifikati za njih. Stručni štab svakako da ima razloga zadovoljstvo, kada se uzme u obzir da su pripreme okončali bez povreda igrača.

Čelik će pokušati ove sedmice angažovati još jednog golmana, a ako to ne uspije, onda će se ekipi priključiti i golman juniora, koji će biti uz ekipu po potrebi.

Vitez je u prvom dijelu sezone na domaćem terenu pobijedio Čelik rezultatom 2:0, a u subotu će svakako biti prilika da se Zeničani osvete, te jednom nogom gurnu protivnika u 1.ligu FBiH.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *