Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

Rukometni talenti odlaze iz Zenice: Vana Zeljko prešla u Ilidžu, Danijel Jurić u Vogošću

Prije nekoliko dana pisali smo o teškom stanju kada je u pitanju rukomet u gradu Zenici. Upitan je početak sezone, iako su dva kluba Čelik i “Čelik Junior” napravili fuziju, tako da Zenica sada ima klub koji ima sve omladinske kategorije, te seniorski tim sačinjen od domaćih igrača. Ipak izgleda ni to nije dovoljno da se skrene pažnja na ljude koji odlučuju o sportu u Zenici, tako da ovom sportu prijeti i gašenje.

Zenica je uvijek bila rasadnik dobrih rukometaša, ali klubovi iz ovog grada jednostavno ne mogu zadržati talentovanu djecu jer im nemaju šta ponuditi da ostanu. Tako je Zenica ostala i bez dva velika talenta, reprezentativnog kalibra, koji će svoje karijere nastaviti u drugim klubovima.

Danijel Jurić 19-godišnji juniorski reprezentativac BiH i dojučerašnji član “Čelik Juniora” prešao je u ekipu Vogošće.  Ovaj igrač će u narednoj sezoni igrati na dvojnu registraciju, tako da će pored seniora Vogošće, ako počnu s takmičenjem igrati i za Čelik. To će sigurno biti za ovog lijevog beka dobra stvar jer će imati više utakmica u svojim nogama, te će se moći dalje razvijati. Poznato je da već nekoliko godina za Vogošću nastupa Zeničanin i reprezentativac BiH Anes Bečić.

Vana Zeljko 18-godišnja rukometašica potpisala je ugovor s ekipom Ilidže. Ova juniorska reprezentativka igra na poziciji srednjeg beka, te joj mnogi predviđaju veliku karijeru. Inače je kćerka Vladmira Zeljke, trenera iz Zenice, te bivšeg rukometaša Čelika, koji je ovaj klub nakon 62 godine uveo u Premijer ligu BiH.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *