Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Rukometaši Maglaja krenuli s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi

Večeras je u Sportskoj dvorani Maglaj izvršena prozivka igrača i prvi trening. Prozivci su se odazvali svi pozvani igrači osim opravdano odsutnog Adija Kujrića. Igračima se obratio Predsjednik Braco Bradarić, koji je pozvao sve sponzore da podrže Maglajski brend RK Maglaj i zahvalio se općini Maglaj i općinskom načelniku, koji su uvijek na usluzi svom i našem RK Maglaj.

Prva pripremna utakmica je u Živinicama 15.08.2018. Nakon toga RK Maglaj – RK Derventa, 20.08.2018. u Maglaju u 19 sati i učešće na vrlo jakom turniru u Gornjem Vakufu 24. i 25.08.

Cilj podmlađene ekipe RK Maglaj je da uz novog kapitena Kenana Mutapčića afirmiše par mlađih momaka iz vlastite Škole rukometa, ostvari plasman u sredini tabele Premier lige BiH te kroz naredne godine ojača Školu rukometa i da priliku svim njenim polaznicima da se okušaju u seniorskom timu.

Na prozivci su bili novi igrač Goran Šarenac RK Lokomotiva Brčko, lijevi i srednji bek, Stjepan Malbašić desno krilo/desni bek iz RK Žepče juniorski reprezentativac BiH i Emir Bajraktarević pivota RK Žepče.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *