Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Rukometaši Krivaje žele u Premijer ligu: Mirza Dervenčić novo pojačanje

U Sportskom centru Rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića danas je u poslijepodnevnim satima održana pres konferencija na kojoj je predstavljeno novo pojačanje RK Krivaja za predstojeću sezonu.

Radi se o Mirzi Dervenčiću koji je protekle sezone nastupao u Republici Hrvatskoj za ekipu RK Bjelovar.

Nakon što su prošle sedmice u Zavidovićima predstavljeni Jasmin Hadžihasić i Amir Alić danas je uprilićena zvanična prezentacija i Mirze Dervenčića.

Mirza je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za RK Čelik iz Zenice i RK Bjelovar iz Hrvatske a nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu svoju rukometnu karijeru odlučio je nastaviti u RK Krivaja iz Zavidovića.

Prisutnim novinarima prvi se obratio Mirza, koji je istakao da su ciljevi i ambicije kluba upravo jedan od glavnih razloga zbog kojeg se odlučio za RK Krivaja.

– Naš cilje je jasan, Premijer liga Bosne i Hercegovine i to je upravo jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio za RK Krivaju. Moje je da odigram i da dam sve od sebe, i nadam se da rezultat neće izostati, prokomentarisao je nakratko Mirza Dervenčić.

Prisutnima se obratio i Damir Memić, trener RK Krivaja koji je Mirzi zaželio dobrodošlicu.

– Mirzi želim dobrodošlicu i da se u Zavidovićima osjeća kao kod svoje kuće. Mirza je već sada dio jednog velikog sportskog kolektiva koji ima veoma ambiciozan plan, a to je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine a u budućnosti da bude stabilan Premijerligaš. Kao što sam već istakao naš cilj je bio kvalitetan igrač na bekovskoj poziciji što smo sa Mirzom i dobili. Činjenica je da su bekovski igrači na tržištu veoma skupiti tako da smo mi vodili računa ne samo o kvalitetu igrača nego i o karakteru igrača. Naš cilj je da u ekipi imamo igrače koji vole trenirati jer u klubu imamo jednu radnu atmosferu i sigurno je da će se Mirza uklopiti u našu igru. Više prostora za razgovor ćemo imati kada krene prvenstvo kada ćemo se i uvjeriti da je Mirza pravo pojačanje za našu ekipu.

Haris Mujanović podpredsjednik UO RK Krivaja nakratko je prokomentarisao dešavanja u klubu.

–  Ovdje smo da nastavimo priću koju smo počeli a ona je Premijer liga BiH, kao i povratak naših starih igrača. Tu će biti nekoliko igraća i sa strane a evo prvi je i Mirza Dervenčić. Želio bih da pozovem sve naše građane, javnost, simpatizere i članove kluba da širimo jednu pozitivnu atmosferu te da nam na taj način pomognu da ovu priču dovedemo do kraja.

Zdici.info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *