Search
Ponedjeljak, 24. Septembar 2018.
  • :
  • :

Rukometaši Krivaje u prijateljskoj utakmici ubjedljivi protiv Maglaja

Rukometaši Krivaje i Maglaja sinoć su u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima odigrali pripremni susret. Nakon šezdeset minuta igre bolji su bili domaćini rezultatom 37:26.

Domaća ekipa bolje je otvorila susret, serijom 9:2, stekli su veliku rezultatsku prednost na samom otvaranju susreta. Do kraja prvog dijela apsolutna dominacija domaće ekipe, koja je na kraju prvog dijela imala +10, pri rezultatu 22:12.

U nastavku igre nešto bolja igra rukometaša Maglaja, koji su sredinom drugog dijela uspjeli smanjiti rezultatki zaostatak na svega -7, pri rezultatu 27:20. Međutim domaćini serijom od 7:3,  vraćaju prednost na visokih +11. Konačan rezultat glasio je 37:26.

Maglaj je u ovom susretu nastupio bez Kenana Mutapčića i Eldara Memiševića, koji je zbog bolesti (gripa) na terenu proveo samo nekoliko minuta.

Kod Krivaje najefikasniji su bili Sinanović Edin sa 11, i Mirza Dervenčić sa 8 postignutih pogodaka. Smailbegović Ajdin dodao je 7.Kod Maglaja, Kadrić Damir sa 7 pogodaka bio je najefikasniji strijelac.

Zdici.info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *