Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

RK Čelik se priprema za sezonu u Prvoj ligi FBiH

Prošle sedmice rukometni klub Čelika zvanično je započeo pripreme za narednu sezonu.

Nakon ispadanja iz Premijer lige u narednoj sezoni ih očekuje takmičenje u okviru Prve federalne lige. Kako bi izbjegli situaciju da Zenica ima dva federalna ligaša, škola rukometa Čelik-juniori i rukometni klub Čelik dogovorili su zajednički nastup i saradnju na stvaranju jakog tima. Klub su u pauzi napustili skoro svih igrači iz prošle sezone.Zvanično, 18 mladih rukometaša Čelik-juniora registrovano je za Čelik.

Trenutno trener Seldin Rizvanović na raspolaganju ima 23 igrača, uglavnom mladih i neafirmisanih igrača.Redovno treniraju dvaputa dnevno u Areni Zenica. Prvi zvanični nastup rukometaši Čelika imat će na drugom memorijalnom međunarodnom turniru Zaim Kobilica koji će se održati 18. i 19. augusta.
Osim domaćina na turniru će učestvovati Vogošća, Sloga –Kraljevo i Nexe-Našice.Nova takmičarska sezona u Prvoj ligi Federacije grupa Sjever starta tek u oktobru.Konkurencija će biti izuzetno jaka. Među učesnicima su bivši premijer ligaši:Krivaja, Gradačac, Gračanica, Sloboda –Tuzla i drugi klubovi. Ambicije uprave i stručnog štaba Čelika  ako uspiju sklopiti finansijsku kontrukciju su stvaranje kvalitetnog tima koji bi za narednih nekoliko sezona izborio mjesto u društvu najboljih.

Rtvze.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *