Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Razlozi zbog kojih je ŠR “Čelik Junior”povukao članstvo iz Upravnog odbora RK “Čelik”

Kako smo već prvi i objavili, ŠR “Čelik Junior” odlučila je da će narednu sezonu ponovo nastupiti u Prvoj ligi FBiH, te da će i omladinske selekcije ovog kluba isto nastupati u svim takmičenjima.

Razlozi zbog prekida saradnje dva kluba su najviše radi samovolje predsjednika Paneta Škrbića, koji je sve radio na svoju ruku.

U prilogu vam dostavljamo pismo članova Upravnog odbora, te određene stvari vezane za Statut kluba, njegovo kršenje, imenovane ljudi u Upravni odbor i slično.

Kao što se vidi u priloženim dokumentima dosta je kontradiktornih stvari, od toga da je Predsjednik Skupštine ujedno i Predsjednik Upravnog odbora kluba, da je u Upravnom odboru kluba trener prve ekipe, do nepodnošenja finansijskog izvještaja, te plana o pojačanjima i utrošku za naredni periodu.

Tako će kako stvari stoje naredne sezone, Zenica imati gradski derbi u rukometu ovaj put u Prvoj ligi FBiH. Umjesto da naprave jedan klub, jak u seniorskom, ali i omladinskom dijelu, svađe, razmirice i nepovjerenje dovele su do toga da su se vratile na mjesto, od prije godinu dana. Ništa novo za sport u Zenici!

Sportzdk.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *