Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Predstavljamo, ŽOK Zavidovići: Jedanaest godina uspješnog postojanja

Ženski odbojkaški klub Zavidovići osnovan prije 11 i sa solidnim rezultatima je zaključio još jednu sezonu. Osim seniorki koje nastupaju u trećem federalnom rangu, prema riječima trenera Emina Ferhatovića, u klubu djeluju i dvije omladinske selekcije na čije uspjehe su  ponosni.

– Prva ekipa je u konkurenciji odbojkašica dva zenička kluba, Čelik i Željezara, zatim Tešanj i Breza te Alipašino polje iz Sarajeva, bez obzira na probleme koji nas redovno prate još jednu sezonu uspješno privela kraju.

Istovremeno, selekcija 2002. i mlađe sada završava nezvanično prvenstvo, kada će uslijediti analiza, odnosno planiranje nove sezone. Zadovoljni smo – kazao je Ferhatović, dodavši da su treneri i njegove kolege,Mehmedalija Čolaković i Adnan Hasičić također profesori tjelesnog odgoja.

Kada je budućnost kluba u pitanju, dugogodišnji trener naglasio je da im je prioritet oslanjanje na vlastiti igrački kadar.

– Mi trenutno uz 15 seniorki imamo i isti broj omladinki. Osim budžetskih sredstava iz općine i kantona, povremeno zahvaljujući odobrenim projektima,pomoć imamo i Ministarstva sporta Federacije BiH. Ipak, nije realno bez pojačanja izvan našeg grada, planirati viši rang. Naš prvenstveni cilj je omasoviti mlađe selekcije, sve u funkciji popularizacije ženskog sporta i posebno odbojke pred Balkanskog prvenstva 2020., upravo za generaciju odbojkašica 2002. i mlađe – zaključio je trener Emin Ferhatović, odnedavno i predsjednik ŽOK Zavidovići.

Irfan Isović /Dnevni avaz / Sportzdk
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *