Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Otvoren rukometni turnir “Winter Visko 2018” u Visokom

U sportskoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom danas je svečano otvoren međunarodni rukometni turnir za dječake i djevojčice, „Winter Visko 2018“ Visoko. Radi se o turniru koji se održava četvrti put po redu, a organizator je agencija „Vikus“ iz Visokog. – Jako smo zadovoljni odzivom ekipa, kao i međunarodnim karakterom, a posebno nam je drago što na ovom turniru imamo priliku ugostiti i igrače kluba Limburg iz Belgije, koje vodi nekadašnji rukometaš visočke Bosne, Salem Dobojak. Tu su i naši prijatelji iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, kao i ekipe iz BiH i Visokog. Ono u čemu nastojimo jeste da turnir svake godine bude što bolji i kvalitetniji, a mogu vam reći da je ovogodišnji najbolji do sada. – istaknuo je Mirza Handžić, organizator turnira.

Ove godine turnir je podijeljen u kategorije dječaka i djevojčica, kod dječaka učestvuju dvije ekipe belgijskog Limburga, Gorenje Velenje, RK Split, RK Mladenovac, RK Briješće Sarajevo i Bosna Centrotrans Visokog, dok kod djevojčica u grupi igraju ekipe Žalec Velenje, Hadžići, Krivaja i visočka Bosna.

Turnir će se igrati i sutra tokom cijelog dana, dok su završni susreti na rasporedu u petak, kada je i zatvaranje ovog turnira.

Visoko.co.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *