Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama u Kaknju: U srijedu u Sportskoj dvorani praznik odbojke!

Proteklog vikenda ženska odbojkaška reprezentacija BiH stigla je u Kakanj na pripreme za predstojeće kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Domaćin priprema je Ženski odbojkaški klub Kakanj.

Naša selekcija nalazi se u grupi D zajedno sa reprezentacijama Belgije, Bjelorusije, Italije, Latvije i Španije. Od jučer reprezentativke treniraju u Sportskoj dvorani Kakanj, gdje će trenirati dva puta dnevno, sve do srijede kada igraju utakmicu sa reprezentacijom Švedske.

Što se tiče samih priprema mnogo sam zadovoljniji sada nego u septembru mjesecu, kada je odziv reprezentativki bio više nego loš. Sada je mnogo bolji, bez obzira što se neke od njih nisu odazvale iz opravdanih razloga. Bez obzira na sve to radimo i vrijedno treniramo. Grupa jeste teška, samo prvi ide dalje, drugi u baraž, a to će biti najvjerovatnije Italija i Belgija. Nama je svaki poen i svaki set dragocjen jer skupljamo iskustvo i pokušat ćemo u nekoj bližoj budućnosti da zaprijetimo čak i reprezentacijama kao što su Italija i Belgija.”, kazao je za Kaportal.ba Goran Nešić, selektor odbojkaške reprezentacije BiH.

“U Kaknju smo jako zadovoljni uslovima, Kakanj je odbojkaški grad, ipak ovdje igra jedna premijerligaška ekipa muška, a i ženska odbojka je u usponu igraju Superligu FBiH. U srijedu igramo protiv Švedske repreztacije ovdje. One su jedna izuzetno dobra reprezentacija. Imaju po meni jednu od najboljih korektora na svijetu, to je jedna reprezentacija koja je dugo zajedno, tako da su u tom dijelu jači nego mi. Mi stalno imamo promjene u ekipi, a mi ako pokušamo da napravimo sistem sa našom reprezentacijom nadamo se da ćemo uspjeti da postavimo standarde i da napadnemo jednu ekipu kao što je Švedska”, dodao je Nešić.

Edina Begić

Kapiten odbojaške reprezentacije BiH, Edina Begić igra najjaču odbojkašku ligu na svijetu, talijansku A1 ligu, a članica je ekipe Monce.

“Atmosfera među djevojkama i trenerima je odlična, sretne smo što smo tu i ponovo zajedno. U Kaknju je super, uslovi su odlični. U srijedu igramo sa Švedskom, nadam se da će to biti dobar trening za nas, pružit ćemo sve od sebe. Jako smo podmlađena ekipa i nismo iskusne kao ostale reprezentacije, ali mislim da možemo iznenaditi nekoga.”, kazala je Begić.

U reprezentaciju je pozvana i sportiskinja godine u Kaknju i kapiten ŽOK Kakanj Majra Mušija. Mušija je najmlađa u ekipi sa nepunih 18 godina i kako kaže, ovo joj je veliko iskustvo:

Majra Mušija

“Seniorska reprezentacija BiH za mene predstavlja jedno prelijepo iskustvo, gdje sam stekla nova prijateljstva i mnogo toga naučila. S obzirom da sam najmlađa, dobro sam se snašla i uklopila u ekipu. U srijedu protiv Švedske očekujem dobar rezultat, ali s obzirom da je prijateljska, mislim da bi svako od nas trebao dobiti šansu. Također pozivam sve navijače i sve ljubitelje odbojke da dođu i da nas podrže.”, kazala je Mušija.

Iz ŽOK Kakanj su kazali da su ponosni što je Kakanj domaćin ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji i da se još jednom pokazalo da je Kakanj prava odbojkaška sredina. Veliku ulogu u dovođenje reprezentacije u Kakanj odigrala je uprava kluba, firma MGM Farm i gospodin Mensur Mušija koji su sponzori priprema reprezentacije, te Općina Kakanj i JU KSC Kakanj koji su besplatno na korištenje reprezentaciji ustupili Sportsku dvoranu Kakanj.

U srijedu nas u Kaknju očekuje pravi praznik odbojke, a utakmica BiH – Švedska počinje u 18:00 sati.

Kaportal.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *