Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Odbojkaška akademija “Block Out ” vraća mušku odbojku u Zenicu

Pred početak ljetnog raspusta, u sportskoj dvorani Arena Zenica održano je takmičenje u odbojci za učenice i učenike srednjih i osnovnih škola.

Na ovom takmičenju prisustvovali su Zoran Mihajlović, sportski edukator Odbojkaške akademije Block Out Zenica i nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije BiH i Haris Hasanica, direktor Odbojkaške akademije “Block Out” koji su ovo takmičenje ocijenili kao veoma uspješno:

Svim onim učenicama i učenicima, koji su aktivni u odbojkaškim sekcijama svojih škola, želja je i cilj da pokažu svoja saznanja u ovom preljepom sportu a najbolji naćin je takmičiti se sa svojim vršnjacima.

Tu je pravi pokazatelj umijeća, volje i želje za dokazivanjem. U krajnjem slučaju ta djeca žele da vide, da uporede sebe sa svojim vršnjacima i da budu vidjena. Potencijala vrijednog izuzetne pažnje ima.

Delegacija “Odbojkaške akademije ” Block Out“ je sa velikim interesovanjem pratila ovu manifestaciju i obavila puno razgovora sa pedagozima fizičke kulture u smislu dalje stalne saradnje i dizanja na viši nivo. Svakako da i kod samih učenica i učenika ima želje i volje za njihovo uključenje u Odbojkašku akademiju “Block Out” Zenica kako bi svoje znanje nadgradili, ušli u sve „tajne“ sporta koji vole,  takmićili se i družili.

Zenica je puna odbojkaških talenata pokazatelj ovome su i naša zapažanja. Kao primjer momci koji su svojom igrom, potencijalnim znanjem, zalaganjem i trudom odskakali od svojih vršnjaka. To je Harun Čamdžić, Kerim Šabić, Husein Smajlović i Eldin Zukić iz Srednje „Tehničke škole“ Zenica, Deni Bajramović i Muhamed Limić iz Srednje “Medicinske škole”.

Treba samo prepoznati potencijale i sa njima planski i dugoročno raditi. Za to bar Zenica, što se tiče dvorana, vanjskih terena Kamberovića polja kao i terena za odbojku na pijesku Bazeni Zenica, ima rekli su nam Zoran Mihajlović, sportski edukator i Haris Hasanica, direktor Odbojkaške akademije “Block Out”

Zenicablog
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *