Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Nove nade zeničke odbojke

U prepunoj dvorani Blatuša Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić u Zenici održano se takmičenje osnovnih škola u odbojci 2017/2018.

Odigrano je ukupno 10 utakmica.Utakmice su igrane u dva dobijena seta do 25 poena.

Odbojka je sport za koji se zadnju deceniju više opredjeljuju djevojćice jer to je kolektivni sport bez kontakta sa protivnikom, sport kod kojeg nema nikakve fizićke deformacije, sport koji zahtjeva brzo operativno razmišljanje jer se igra u deficitu vremena.

Djevojćice koji su svojom igrom, potencijalnim znanjem, zalaganjem i trudom odskakala od svojih vršnjaka a to su Šejla DELIĆ, Ajla SMRIKO, Amna TOPALOVIĆ i Sanida ČORIĆ iz OŠ Ahmed Muradbegović. Navedene djevojćice članice su Odbojkaške akademije Block Out Zenica gdje su stekle svoja prva znanja u odbojci.Naravno da je to sve propraćeno pravim pristupom i radom u Odbojkaške akademije Block Out Zenica na obostrano zadovoljstvo. Ovdje je važno napomenuti i pravu saradnju sa pedagogom koji radi u navedenoj školi.

Treba samo prepoznati potencijale i sa njima planski i dugoročno raditi, rekli su nam Zoran Mihajlović, sportski edukator Odbojkaške akademije Block Out i Haris Hasanica direktor OA Block Out Zenica.cima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.

Zenicablog.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *