Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Nogometna reprezentacija se okuplja u Zenici: Baždarević: Gibraltar ne potcjenujemo, ali ih moramo pobijediti

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Zenici, gdje će odraditi mini pripreme uoči kvalifikacione utakmice protiv selekcije Gibraltara u subotu na Bilinom polju, te tri dana kasnije u prijateljskom ogledu protiv Albanije u gostima. Prvi je u trening centar po običaju došao selektor Mehmed Baždarević, a danas, te sutra će se ekipe kompletirati. Selektor se standardno odmah stavio na raspolaganje medijima i najavio narednu utakmicu naše selekcije, te situaciju u ekipi, slatkim mukama oko napadača, te stvarima oko Spahića i ostalih igrača koji nisu pozvani.
“Imat ćemo dovoljno vremena da provjerimo i formu u ova tri-četiri treninga i da uradimo ono što smo zamislili do Gibraltara, a  poslije ćemo razmišljati o Albaniji. Prema informacijama koje imamo svi igrači su zdravi, oni će svi stići danas, eventualno sutra, vjerujem da ima dosta umora posebno kod pojedinih igrača koji igraju stalno tu. Znamo šta nas čeka, svi će kazati da je pred nama lagana utakmica, da je Gibraltar autsajder, ali mi moramo živjeti svaku utakmicu na svoj način, što ozbiljnije i odgovornije jer su nam tri boda neophodna. Moramo biti 100 posto spremni i da dočekamo protivnika kojeg respektujemo, ali da ćemo učiniti sve da pobijedimo kako bi na najbolji mogući način najavili ogled protiv Grčke” ističe Baždarević.
Na spisku je nekoliko debitanata koji su prvi puta pozvani u reprezentaciju.
“Niko nije džaba pozvan, pratili smo formu svih igrača, ima dosta novih imena, povratnika, najbitnije je da ovi novi budu dočekani na pravi način. Vidjet ćemo hoće li igrati ili ne, vidjet ćemo kakva je situacija s ostalim igračima. Nadam se da će novi igrači pokazati kvalitet, pa i na treninzima. Najvažnije je da napravimo najboljih 11 i oni koji će biti na klupi, te da na kraju pobijedimo. Rano je još govoriti o sastavu i hoće li ko igrati od debitanata još je rano govoriti. Nama će ovo sigurno doći ove utakmice protiv Gibraltara i Albanije, posebno protiv Albanije gdje bi možda trebao nešto probati, što sigurno ne bih u kvalifikacijama. Nastavljamo s našim progresom i napretkom, ima mjesta da mladi pokažu da se može računati na njih, a da ovi stariji pokažu svoju dobru formu, želju i da idemo do kraja” kaže selektor.
Novinare je interesovala i situacija oko Emira Spahića
“Potrebno je nepotrebno da se vraćam na ono što sam već ranije govorio, svi dobro znaju kakvo mišljenje imam o Emiru Spahiću i to ne samo o njemu, mnogi su zaboravili i na Mensura Mujdžu, Sejada Salihovića i ostale momke koji možda trenutno nisu sada u planovima. Oni su svi bitni za našu reprezentaciju za ovu ustanovu i savez, još jednom kažem kada Spahić bude igrao, kada bude u trenažnom procesu, te kada bude svojom formom sigurno da ćemo računati na njega jer nam takav igrač sigurno treba u reprezentaciji. Nedostatak Edina Džeke i ostalih kažnjenih igrača sigurno da će nam faliti ovdje i radi atmosfere, ali mi nemamo utisak da Edin nije ovdje, on je sigurno tu s nama, ali vjerujem da će ovi mlađi iskoristiti šansu.” podvukao je Baždarević.
Na slatkim je mukama glede napadača, koji igraju u sjajnoj formi
“Imam slatkih muka u napadu, ali volio bih da ih ima i u ostalim linijama, novinari stalno potenciraju ovaj ili onaj igrač je dao gol, ali dobro znate da imamo problema s nekim drugim pozicijama. Tako da bih volio da ima što više takvih muka i za ostale linije u ekipi. Zadovoljstvo nam je kada naši igrači postižu golove, posebno kada su u pitanju ovi mlađi za koje se nadam da će dugo nositi dres reprezentacije BiH” završio je Baždarević.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *