Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Nogometašice BiH u Zenici poražene od reprezentacije Kazahstana

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrana utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene. BiH je u okviru 7. kola dočekala selekciju Kazahstana, na kraju sasvim zasluženo slavila je selekcija Kazahstana 0:2.

U ovu utakmicu BiH je ušla sa samo tri boda na svome kontu i to na osnovu pobjede prvom kolu kvalifikacija u gostima protiv Kazahstana. S druge strane gošće su u Zenicu došle bez bodova, budući da su u šest utakmica upisale šest poraza.

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo toga, BiH je napadala, imala terensku nadmoć, ali ne i neke izgledne šanse. Gošće iz Kazahstana su uglavnom probale ugroziti gol domaće selekcije preko kontranapada, ali nedovoljno za ugroze gol Envere Hasanbegović. U 17.minuti dobar napad domaće selekcije, Merjema Medić primila je loptu na lijevoj strani, prevarila jednu igračicu Kazahstana, ali završni šut je bio veoma loš, tako da je loptu bez problema pokupila golmanica gostujuće selekcije.U 32.minuti hladan tuš za domaće igračice, Kamila Kulmagambetova je ubacila iz prekida s lijeve strane, a domaća igračica Amira Spahić je nesretno loptu zahvatila glavom i poslala je u vlastitu mrežu za 0:1 za selekciju Kazahstana. U 42. minuti dobra šansa za domaću selekciju, Alma Kamerić bila je u izglednoj situaciji, ali je s 10-tak metara šutirala pored desne stative. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gošći rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu već nakon 10-tak minuta selektorica Samira Hurem na teren je poslala dvije igračice, Selmu Kapetanović i Antonelu Radeljić. Ništa se nije dešavalo do 60.minuti kada je Šakotić prošla po desnoj strani i ubacila u peterac, a ispred Milene Nikolić, sjajnom paradom intervenisala je golmanica Kazahstana, otklonivši opasnost ispred svoga gola. U 74.minuti najljepši potez utakmice, brza kontra gostiju, lopta na oko 30-tak metara dolazi do Yekaterine Babshuk, koja sjajnim lob udarcem matira domaću golmanicu Enveru Hasanbegović za 0:2 za Kazahstan. Do kraja su domaće nogometašice pokušale da smanje vodstvo gošći, ali u tome nisu uspjele, tako da je konačni rezultat na kraju bio 0:2 za selekciju Kazahstana.

šestim uzastopnim porazom, izabranice Samire Hurem još jednom su razočarale sve ljubitelje ovog sporta, te će ove kvalifikacije biti okarakterisane sigurno kao neuspješne.

BiH:E.Hasanbegović, Šakotić, Am.Spahić, M.Hasanbegović, Medić, Hadžić, Nikolić, Al.Spahić, Kuliš, Kamerić i Kršo. Selektorica: Samira Hurem

Kazahstan: Zheleznyak, Kozhakhmet, Gaistenova, Kirgizabeva, Nurusheva, Kulmagambetova, Karibayeva, Khojasheva, Bortnikova, Babshuk i Zhumabaikyzy. Selektor: Aitpay Jamantayev.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *