Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

NK Krivaja: Uz nekoliko pojačanja lakše do cilja

NK Krivaja Zavidovići

NK Krivaja Zavidovići

Od 1. februara oživjet će i Gradski stadion u Zavidovićima. Za narednu subotu, početak priprema nogometaša Krivaje zakazao je Izudin Kamberović, šef stručnog štaba zavidovićkog drugoligaša. „U zimskoj pauzi nismo imali odlazaka, ekipa u kojoj su igrači uglavnom starosti od 18 do 21 godine ostala je na okupu. Očekujem da ćemo uspjeti angažovati nekoliko iskusnijih igrača sa ove regije, koji će svojim iskustvom i kvalitetom biti od velike koristi našem mladom timu u nastavku sezone“, kaže Kamberović. Nekada pouzdani odbrambeni igrač Čelika, visočke Bosne, slovenskih prvoligaša Rudara iz Velenja i Drave iz Ptuja, vjeruje da će Krivaja u nastavku sezone u Drugoj ligi „Centar“ ispuniti cilj – opstanak!

Imamo povoljniji raspored, prve dvije utakmice igramo pred svojim navijačima i sa 6 bodova popravili bi plasman i ekipa bi stekla potrebno smopouzdanje. Mislim da opstanak neće doći u pitanje“, optimista je trener NK Krivaja, ekipe koja je jesenju polusezone završila na 13. mjestu sa 14 osvojenih bodova.

U radu sa prvom ekipom, Kamberoviću pomaće Midhat Šijerkić, bivši prvotimac ovog kluba.

Izudin Kamberović

Izudin Kamberović

Prvih dana priprema radit ćemo na atletskoj stazi Gradskog stadiona, možda i u sportskoj dvorani. U planu imamo odigravanje minimalno četiri prijateljske utakmice. Kontakt je već uspostavljen sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Čelikom i još nekim klubovima iz našeg kantona“, za kraj će Izudin Kamberović, trener NK Krivaja. U 16. kolu koje je na programu 8. marta, Krivaja će ugostiti ekipu Borca iz Jelaha.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *