Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

NK Čelik: Ozvaničen početak pregovora sa investitorima iz Turske

Pregovarački tim NK Čelik zadužen za pregovore sa potencijalnim investitorima održao je sinoć u prostorijama Kluba sastanak sa predstavnicima investitora iz Turske i Katara koji su zainteresovani za ulaganja u zeničkog premijerligaša. Na ovaj način kako nam je potvrdio predsjednik UO NK Čelik Jasmin Memišević ozvaničen je početak pregovora i obavljeni preliminarni razgovori koji će se intenzivirati u narednom periodu.

Predstavnici investitora koje je predstavljala Advokatska kancelarija Zijad Šušić iz Sarajeva iskazali su određenu spremnost za ulaganja u naš klub, s tim da žele garanciju za uložena sredstva. Otvorena su brojna pitanja, između ostalog i upravljanje stadionom Bilino polje, zajednički smo analizirali statut kluba kao i aktulenu finansijsku situaciju koja će biti jasnija nakon revizije koja se privodi kraju, istakao je Memišević.

Ogromni su ulozi u pitanju i naša pozicija je jasna, mi budućim investitorima nudimo brend Čelika koji je najveći klub u našoj zemlji, iza nas je armija navijača i vjerujem da zajedničkim snagama uz potrebna ulaganja možemo Čelik vratiti tamom gdje mu je i mjesto, odnosno u vrh bosanskohercegovačkog nogometa, zaključio je Memišević.

Rtvze.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *