Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Ništa od odlaska u Čitluk: Čelik će do utakmice sa Širokim Brijegom trenirati na terenima u Zenici

Nogometaši Čelika nakon 13. kola u Premijer ligi BiH zauzimaju sedmo mjesto sa 17 bodova. Učinak je ovo koji može zadovoljiti ljubitelje nogometa u Zenici, jer je cilj kluba u ovoj sezoni sredina tabele i stabilizacija kluba.

Zeničani su u svakoj utakmici sem u Širokom Brijegu, gdje su poraženi 6:0 bili ravnopravan protivnik svakoj ekipi, što je u odnosu na prošle sezone svakako napredak. U narednom 14. kolu, nakon reprezentativne pauze, na Bilinom polju, crno-crveni će dočekati upravo ekipu s Pecare, te će im se pokušati da osvete za najveći ovosezonski poraz.

Do utakmice protiv Širokog Brijega, Čelik će trenirati u Zenici, na Bilinom polju i Kamberovića polju, a vjerovatno neće igrati nikakve prijateljske utakmice. Postojala je mogućnost da Čelik ode u Čitluk na pet-šest dana, ali klub s Bilinog polja očito nema dovoljno financijskih sredstava za takve izlete, tako da će čitav period ostati u Zenici.

Ova pauza svakako će dobro doći da se oporave povrijeđeni Salčinović, Jurina i Mehić, koji bi zajedno sa dvojicom Senegalaca bili u kombinaciji za duel protiv Širokog Brijega. Čeka se još i zvanična potvrda da će prvi put u ovoj sezoni šef struke Adnan Örnek moći da predvodi ekipu s klupe za rezervne igrače.

U naredna tri kola, crno-crveni imaju veoma teške protivnike. Nakon što ugoste Široki Brijeg, idu u goste aktuelnom prvaku Zrinjskom, a nakon toga dočekuju Radnik.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *