Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Nebojša Maksimović ponovo u Kaknju

 Košarkaši Kaknja su sinoć u prijateljskoj utakmici savladali sarajevski Spars rezultatom 80:79, a u dresu Kaknja zaigrao je Nebojša Maksimović. Nakon susreta trener Kaknja, Josip Pandža je potvrdio da se miljenik kakanjske publike vratio u Kakanj.

Košarkaši Kaknja u posljednje vrijeme su desetkovani povredama. Nakon povrede Željka Palavre koji je van terena već dva mjeseca Kakanjce je zadesila nova nesreća. Povrijedio se i Eldar Merdanović koji će biti van terena neko vrijeme, a prijateljski susret sa Sparsima koji je igran jučer propustio je i kapiten Aldin Muflizović zbog bolesti.

Trener Kakanjaca, Josip Pandža je angažovao Nebojšu Maksimovića iz Vogošće. Maksimović je već ranije nekoliko sezona sa velikim uspjehom nosio dres Kaknja.

-Ekipa Kaknja je imala već nekoliko povrijeđenih igrača i u redovnom sam kontaktu sa mojim prijateljima iz Kaknja kao i trenerom Pandžom, tako da sam uskočio u ekipu Kaknja i tu sam da pomognem koliko mogu, sa klupe, na terenu ili van njega za mene nije bitno, rekao je Maksimović, a potom dodao:

-Mnogo mi je drago što sam ponovo dio ove ekipe. Mene divne uspomene vežu za Kakanj i radujem sa ponovo igrama u Kaknju i povratku pred kakanjsku publiku jer me mnogo lijepih uspomena veže za ovaj grad.

Pandža je u izjavi za Kakanjlive rekao kako mu je izuzetno drago da je Maksimović ponovo član njegove ekipe jer Kakanjci imaju paklen raspored u drugom dijelu prvenstva.

-Drago nam je što je Maksa ponovo tu. O njegovim ljudskim i igračkim kvalitetama nije potrebno mnogo govoriti. Vjerujem da će nam biti itekako od pomoći posebno u periodu kada smo desetkovani povredama, rekao je Josip Pandža.

Nebojša Maksimović je u prvom dijelu sezone nastupao za ekipu Vogošće, a u prosjeku je bilježio 6.5 poena i 5.7 asistencija za 24 minute provedene na parketu. Nema sumnje kako će popularni ”Maksa” svojim ludicnim potezima ponovo dići kakanjsku publiku na noge.

KakanjLive
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *