Search
Petak, 20. April 2018.
  • :
  • :

Nastavlja se rasulo u rukometnom savezu:Otkazana završnica KUP-a BiH za rukometašice

Nakon nekoliko dana iščekivanja službenih informacija o domaćinu Završnice KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice, večeras nam je potvrđeno da ista neće biti odigrana. Naime, komesar takmičenja gospodin Zdenko Alpeza obratio se saopštenjem koje vam prenosimo u cjelosti.

„ – Nakon više pravovremenih pisanih obavijesti, dopisa i upozorenja nadležnim tijelima RS BiH, usmenih kontakata i nastojanja iznalaženja sportski motiviranih rješenja, a temeljem jasno definiranih odredbi važećih normativno – pravnih akata saveza, obavještavam Vas da sam prinuđen konstatirati da ne postoji niti minimum preduvjeta za organizaciju završnog turnira Kup natjecanja za žene u Natjecateljskoj sezoni 2016/2017.“

Napominjemo da je ŽRK Krivaja iz Zavidovića pristao na organizaciju završnog turnira za rukometašice, te nam je ta informacija i potvrđena jutros iz ŽRK Krivaja, ali informacija nije potvrđena od strane Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Sukladno propozicijama takmičenja, komesar takmičenja otkazao je završnicu. Završni turnir trebo se odigrati narednog vikenda 20. i 21. 05. 2017. u Zavidovićima.

„ Nanesena je velika šteta kako ženskom rukometu u BiH, koji je već dugo godina na marginama interesovanja čelnika Rukometnog saveza BiH, tako i nama koji smo pokušali i pripremili sve za organizaciju završnice. Ne znam da li je ovo nečiji hir ili možda strah od nečega ali je žalosno što se ovako završilo. Ostavit ćemo da ovo prenoći, a sutra će se vjerovatno znati i pravi razlozi zašto se čelnici Rukometnog saveza BiH nisu oglasili na upit komesara. Mišljenja sam da je vrijeme da ljudi iz saveza odu i da dođu neke nove snage. Zahvalio bih se komesaru gospodinu Alpezi na strpljenju i pokušaju iznalaženja povoljnog rješenja, ali očigledno nije naišao na razumjevanje odgovornih u Rukometnom savezu BiH.„ istakao je, Kemal Terzić, sportski direktor ŽRK Krivaja iz Zavidovića.

Zdici.info

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *