Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

Nakon prvog dana: BiH-Holandija 1:1, Džumhur pobijedio, Bašić poražen

Davis Cup reprezentacija BiH izjednačila je protiv Holandije u 2. kolu I grupe Euro/Afričke zone na 1:1 nakon što je Damir Džumhur u drugom meču dana pobijedio Thiema De Bakkera sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:2).

Podsjetimo, u prvom meču Robin Haase je sa 3:1 pobijedio Mirzu Bašića, ali Džumhur je nakon toga odigrao sjajan meč i izjednačio rezultat.

Damir je na samom početku meča dao doznanja De Bakkeru da se danas neće dobro provesti jer je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Nakon toga, naš teniser je napravio još jedan brejk i bilo je jasno da se Holanđanin neće moći vratiti u meč. Rezultat je na kraju prvog seta bio 6:2. U drugom setu viđena je ista priča jer je Damir ponovo napravio dva brejka i slavio sa 6:2 za 39 minuta igre. Džumhur je u istom tempu i završio meč jer je i u trećem setu napravio dva brejka i slavio sa 6:2 što mu je bilo dovoljno za trijumf.

Program u meču između Holandije i BiH nastavlja se sutra od 14.00 sati kada je na rasporedu duble,a igrat će Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Tallona Griekspooroma i Jeana-Julienoma Rojera.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *