Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Mlađe selekcije Ragbi kluba “Čelik” nastupile na jednom od najvećih turnira za mlade uzraste u Evropi

Ragbi škola Ragbi kluba Čelik, selekcija U6, U8, U10 i U12, proteklog vikenda nastupile su na jednom od najvećih turnira za mlade uzraste u Europi IV Trofeo MINI Rugby Citta di Codroipo.

Na ovome turniru nastupilo je preko 1.200 igrača u različitim kategorijama iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rumunije.

“Ovaj turnir je bio izuzetno važna prilika za naše mlade ragbijaše da pokažu svoje znanje, ali i da se druže sa suigračima iz drugih zemalja i klubova. Mladi ragbijaši imali su prilično dobar nastup na ovome turniru uz odgovarajući broj nastupa u svim kategorijama. Nastup na ovome turniru izvanredna je prilika za razmjenu znanja i izradu dogovora za slijedeće turnire i nastupe”, kazali su iz kluba.

Ekipa U8 kategoriji osvojila je zapaženo 6 mjesto u ukupnom poretku, dok je trenerica U6 kategorije Aida Suljić proglašena najboljim trenerom/edukatorom u ovoj kategoriji.

Pored sportskog nadmetanja i učešća na turniru mladi igrači su imali priliku upoznati se sa određenim znamenitostima italijanskih gradova u kojima su boravili.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *