Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Mlada reprezentacija BiH u dobrom ozračju očekuje meč protiv Portugala

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka se nalazi u Zenici, gdje se u Trening centru N/FSBiH pripremaju za posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala. Izabranici Vinka Marinovića u jednoj mirnoj atmosferi u centru, gdje imaju idealne uslove za pripremu utakmice žele da u posljednjoj utakmici pokažu svoj kvalitete, te da se eventualnom pobjedom plasiraju u baraž.

Svakako da je veliki dobitak ove selekcije što su već dvojica nogometaša skoro i standardni u A-reprezentaciji BiH, a to su naravno Todorović i Čivić, dok ozbiljno na vrata seniorske selekcije kucaju Gojak, Demirović, Lončar, Čataković…

Kada je u pitanju priprema utakmice, zbog povrede otpao je Nihad Mujakić, stoper Sarajeva, a umjesto njega je pozvan Marko Rodin iz Željezničara. Stjepan Lončar, koji se žalio na povredu, danas je odradio trening s ekipom i on će biti spreman za Portugal. Kada je u pitanju sastav za posljednju utakmicu, prema riječima stručnog štaba, utakmicu će početi igrači koji su iznijeli ove kvalifikacije, ali svakako i oni koji budu na klupi za rezervne igrače, čekat će svoju šansu. Stručni štab zadovoljan je radom i novog igrača Aldina Turkeša, koji bi mogao da bude dobar zalog za budućnost.

Naši reprezentativci u Portugal putuju u nedjelju, a meč će biti odigran u Madeiri. BiH, ali i Portugalu odgovara samo pobjeda, tako da se očekuje jedna dobra i otvorena utakmica, a iskreno se nadamo da će na kraju više znanja i sreće imati izabranici Vinka Marinovića.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *