Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Mlada nogometna reprezentacija BiH u Zenici se priprema za posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Portugala

Mlada nogometna reprezentacija BiH okupila se danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će se pripremati za posljednji duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala. Stručni štab na čelu s Vinkom Marinovićem ima sedam dana da spremi ekipu za posljednju utakmicu kvalifikacija u kojoj BiH, kao i Portugalu igra samo pobjeda.

BiH je u prvom meču u Zenici u prvom dijelu kvalifikacija pobijedila Portugal 3:1, tako da u našem taboru vjeruju da mogu ponovo da pobijede, ekipu, koja je prije početka kvalifikacija važila za prvog favorita u grupi. Na današnjem treningu bili su svi igrači sem Ermedina Demirovića, koji je sinoć igrao meč za svoj klub u Francuskoj, tako da će se večeras priključiti reprezentaciji.

Na treningu danas smo vidjeli i jedno novo ime, riječ je o 22-godišnjem napadaču Aldinu Turkešu. Ovaj igrač nastupa u švicarskoj Challenge League za ekipu Rapperswil-Jona, a ove sezone je u 12 utakmica postigao osam golova. Selektor Vinko Marinović, na press konferenciji je kazao da ovaj igrač, iako je posljednja utakmica kvalifikacija može doprijeti reprezentaciji, jer je drugačiji tip napadača, od ovih trenutno što su na raspolaganju, a njegove igre koje pruža svakako mogu biti dobar zalog za budućnost, tako da bi u narednim godinama imali još jednog kvalitetnog napadača u seniorskoj selekciji.

Zanimljivo da je reprezentacija BiH uz Rumuniju jedna od rijetkih selekcija koja je pobijedila mladu reprezentaciju Portugala u posljednjih pet-šest godina. Portugalci će sigurno željeti da se u utorak revanširaju našoj selekciji za poraz iz prvog meča, te s pobjedom odu u baraž, međutim, ova generacija nogometaša predvođena Gojakom, Demirovićem, Čatakovićem, Memijom i Hadžiahmetovićem ima dovoljno kvalitetna, znanja i snage da se suprotstavi domaćinu, te eventualnom pobjedom napravi jedan sjajan rezultat, a to je plasman u baraž.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *