Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Mensur Mušija za Sportzdk.ba: Nećemo pustiti Vitezu, do kraja igramo pošteno i za čast našeg kluba

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja remijem 3:3 protiv Olimpica na Otoci i zvanično su osigurali opstanak u Premijer ligi dva kola prije kraja prvenstva. Izabranici Husrefa Musemića od početka Lige za opstanak stalno se spominju u određenim špekulacijama, pričama oko rezultata ove ekipe i eventualnom puštanju nekih utakmica. Međutim klub koji počiva na zdravim temeljima i koji ima super bogatog biznismena Mensura Mušiju za kratko je vrijeme izgradio imidž kluba, koji ima sjajne uslove za rad, lijep stadion, te zadovoljni stručni štab i igrače. Nikada u medijima nije se moglo pročitati da klub iz Doboja kod Kaknja duguje nekom igraču.

Dva kola prije kraja prvenstva, Mladost će možda i odlučiti koji će klub uz Olimpic napustiti Premijer ligu. Izabranici Husrefa Musemića u narednom kolu gostuju Vitezu, a onda u posljednjem kolu dočekuju Metalleghe. Kontaktirali smo prvog čovjeka Mladosti, koji je za Sportzdk.ba govorio o završnici prvenstva u Premijer ligi, rezultatima ekipe u ovoj sezoni, treneru Husrefu Musemiću, nogometašima kojima ističe ugovor, te narednim planovima kluba.

“Mi smo u prošlom kolu i definitivno osigurali opstanak u Premijer ligi, odigrali smo sjajno na Otoci, trebali smo i pobijediti, ali to je nogomet. Ipak na kraju je bilo neriješeno, mi smo s tim bodom ostali, dok je Olimpic ispao iz Premijer lige, iako imaju veoma dobru ekipu. Kao što smo od početka Lige za opstanak krenuli, tako smo nastavili i odigrat ćemo do kraja. Mladost u svakoj utakmici ide na pobjedu, mi smo ekipa koja je uz Sarajevo najefikasnija u ligi, igramo za gol više i to je ono zbog čega se dolazi na stadione” ističe Mušija.

Pojavile su se određene špekulacije da će Mladost u narednom kolu “pustiti” Vitezu

“Slušajte ja se ne petljam u struku, trener Husref Musemić određuje ko će igrati i koja će ekipa nastupiti. Ja ono što mogu da vam kažem da ćemo mi u Vitezu, kao i na posljednjoj utakmici protiv Metalleghea ići na pobjedu. Mi igramo za čast i grb našeg kluba, pokazali smo već bezbroj puta da se naš klub ne može svrstati u bilo kakve priče o štimanjima, puštanjima i drugim radnjama koje nemaju veze sa sportom. Mi smo realno trebali igrati Ligu za prvaka, ali nas je nastup u Kupu malo poremetio, gdje smo zamalo ušli u finale. Napravili smo historijski uspjeh, plasirajući se u polufinale Kupa, tako da ova sezone može se ocijeniti kao uspješnom, iako ostaje žal što nismo u toj ligi za prvaka, gdje nam je realno i mjesto” ističe Mušija.

Mensur Mušija

Osvrnuo se i na eventualno premiranje od drugih klubova za posljednja dva kola.

“Nas niko nikada nije zvao ni da kome šta puštamo, a mi svakako u svakoj utakmici idemo na tri boda. Imamo sjajnog trenera Husrefa Musemića, koji igra fudbal za gol više i po tome smo stekli simpatije širom naše BiH. Nas niko nije premirao niti zvao, to je u Evropi dozvoljeno, ali iskreno to nama nije ni potrebno. Moji igrači će do kraja igrati pošteno kao i dosad, tako da ćemo svima začepiti usta” kaže prvi čovjek Mladosti.

Liga za prvaka i Liga za opstanak po njemu nije ispunila očekivanja.

“Mi smo bili zajedno sa sedam ostalih klubova kazali da želimo trokružni sistem, a ne ovu Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. Ovo je degutantno igrati ovu Ligu za opstanak, svi vas spominju u nekim pričama, špekulacijama, nemate baš mnogo motiva ni za igrati kada znate da ste na korak od opstanka, ali valj to i izboriti na terenu. Kao što sam rekao Mladost zajedno sa sedam ostlalih klubova nije bila za ovaj sistem takmičenja, ali preostala četiri kluba, koja se pitaju nešto više nego mi i ovi ostali klubovi odlučili su zajedno sa Savezom da se igra ovaj sistem takmičenja, koji mislim da nije ispunio očekivanja” mišljenje je Mušije.

Musemiću kao i pojedinim igračima koi su iznijeli teret u ovoj sezoni ističe ugovor.

“Mi smo prezadovoljni radom Husrefa Musemića i kada završi sezona sjest ćemo i razgovarati kako i šta dalje. Pojedinim igračima koji su imali sjajnu sezonu ističe ugovor, ali oni i ako odu, to će biti uz obeštećenje mi imamo korektan dogovor s njima. Sve su to super i korektni momci, ja razumijem da svi žele da osiguraju egzistenciju, mi nećemo stajati nikome na putu. Naš klub je idealna sredina za mlade igrače da napreduju i da im klub bude odskočna daska za neki inostrani transfer” kazao je za kraj razgovora za Sportzdk.ba Mensur Mušija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *