Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Kuglaški klub “Čelik” po prvi put nastupa u 1.ligi FBiH

U vikendu koji je pred nama počinje nova takmičarska sezona u okviru 1.Lige Federacije BiH u klasičnom kuglanju. Po prvi put od 1991.godine u okviru kuglaškog takmičenja, koje organizuje Kuglaški Savez BiH, nastupit će i jedan klub iz Zenice. Riječ je o Kuglaškom/Bowling Klubu „Čelik“ Zenica. Klub je registrovan 2009.godine s primarnim ciljem razvoja američkog kuglanja (poznatog kao Bowling), međutim u proteklih 12 mjeseci se intenzivirao i rad u klasik sekciji koja je na našim prostorima poznata i kao „Europsko kuglanje“. U proteklom periodu su se takmičari kluba prijavljivali na pojedinačna prvenstva i turnire u organizaciji Kuglaškog Saveza BiH, a evo od oktobra ove godine KK „Čelik“ će uzeti učešće i u ekipnom prvenstvu u okviru 1.Lige Federacije.

Zbog nedostatka borilišta u Zenici KK „Čelik“ će svoje domaće mečeve igrati u kuglani u Kaknju gdje su se ljubazni uposlenici JU Kulturno Sportski Centar Kakanj maksimalno potrudili da se naši kuglaši osjećaju kao kod svoje kuće.

1.Liga Federacije BiH u sezoni 2017/2018 broji 7 klubova, a pored KK „Čelik“ tu su još: KK Mostar, KK Brotnjo, KK Tomislav grad, KK Bihać, KK Zrinski Lukavac i KK Željezničar Sarajevo. Ako je suditi po pripremnim susretima, najveće ambicije i glavnu riječ za sami vrh tablice i plasman u Premijer Ligu BiH će voditi KK Zrinski Lukavac i KK Željezničar Sarajevo. Naša ekipa se, u svojoj premijernoj sezoni, nada borbi za sredinu tablice, a svoj kuglaški put kreću u nedjelju, 15.10. gostovanjem u Mostaru ekipi KK Mostar.

ZA KK „Čelik“ Zenica će nastupati i tri stara, iskusna, kuglaška vuka Abdul-Aziz Asko Kahrimanović, Mišo Hreščak i Enver Tabaković koji su s velikim uspjehom nastupali prije rata i za KK Zenica. Pored njih boje KK Čelik će braniti još i: Davud Berbić, Kenan Ćurovac, Amir Ibrahimagić, Mirza Sabljaković, Kemal Lipovača i Mehrudin Muratović, a sve pod trenerskom palicom legende zeničkog kuglanja Zarfije Kubat.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *