Search
Ponedjeljak, 22. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Kompletan sastav Nadzornog odbora NK Čelik podnio neopozive ostavke

OSTAVKE] Obavještavamo članove Kluba i zainteresiranu javnost da je kompletan sastav Nadzornog odbora NK Čelik Zenica podnio neopozive ostavke na svoje pozicije.

Nakon izglasavanja ulaska turskih investitora u klupske strukture i promjene modela po kojem članovima Kluba pripada 5% učešća u odlučivanju, smatramo da ovaj organ više ne ispunjava svoju svrhu.

Svi članovi Nadzornog odbora su se za ove pozicije kandidirali po članskom modelu upravljanja s namjerom da članovima NK Čelik Zenica omogućimo transparentan uvid u klupsko poslovanje, rad Upravnog odbora i propuste u istom, a sve kako bi članovi blagovremeno mogli reagirati na Skupštini. Međutim, nakon što je usvojen model po kojem članovi ne mogu utjecati na rad Kluba, dalji rad dosadašnjeg saziva Nadzornog odbora više nema smisla.

Zahvaljujemo se članovima na ukazanom povjerenju, a investitorima želimo puno sreće i uspjeha u radu u Klubu na svim poljima, s nadom da će mu vratiti stari sjaj i odvesti ga tamo gdje mu je i mjesto.

Izvještaj o radu ovog organa ćemo objaviti naknadno.

Podsjećamo još jednom da je rješavanje pitanja reprograma poreskih dugovanja NK Čelik Zenica (http://bit.ly/2FkxAdV) glavni preduvjet za oporavak Kluba!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *