Search
Utorak, 23. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Ko je uopšte Adnan Ornek? Trener s jednom pobjedom u karijeri

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Pecara doživjeli jedan od najtežih poraza u novijoj historiji. Široki Brijeg savladao je Zeničane 6:0 i tako potvrdio da će i ove sezone biti jedan od kandidata za najviši plasman. Na klupi Širokog Brijega sjedi Boris Pavić, trener iz Sinja, koji je u svojoj igračkoj karijeri u dva navrata nastupao za Čelik, dok je kao trener dva puta spasio crno-crvene od ispadanja iz Premijer lige. Iako se Pavić skoro pa “nudio” da se po treći puta vrati na Bilino Polje, ljudi iz Čelika nisu željeli da čuju za njegov povratak jer oni imaju bolje rješenje za klupu Čelika.

Bolje rješenje zove se Adnan Örnek, 52-godišnji trener iz Turske. Örnek je u svojoj igračkoj karijeri 12 godina nastupao za Bursaspor kao kapiten. Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Iako je trener više od 20 godina, Örnek u svojoj karijeri kao šef struke ima ukupno sedam utakmica.

Ovaj stručnjak 2017. godine sjedio je u četiri utakmice na klupi turskog Bursaspora, koji je u te četiri utakmice upisao i četiri poraza. Poslije toga došlo je do razlaza s ovim trenerom. Kao iz vedra neba stigla je informacija da će Örnek preuzeti trenersku klupu Čelika. Mnogi su ga doživjeli kao u najmanju ruku “Fatiha Terima”, a ne trenera koji u seniorskom nogometu na klupi ima samo četiri utakmice.

Na klupi Čelika u tri dosadašnja kola upisao je jednu pobjedu (historijsku) za svoju karijeru protiv Željezničara 1:0, te dva poraza u gostima od Krupe 3:1 i večeras Širokog Brijega 6:0. Postavlja se pitanje otkud ovaj trener u BiH i to na klupi Čelika, kada ne poznaje situaciju u bh. nogometu, te iskustva kao glavni trener.

Hoće li Örnek ostati trener Čelika i u narednom periodu saznat ćemo vrlo brzo, ali očito da mu investitori iz Turske mnogo vjeruju, čim su potpisali trogodišnji ugovor s trenerom koji u svojoj trenerskoj karijeri ima samo jednu pobjedu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *