Search
etvrtak, 26. April 2018.
  • :
  • :

KK “Kumite” i KK “Nico” uspješni na turniru u Srbiji

Kumite i Nico uspješni na turniru u Srbiji – Proteklog vikenda takmičari KK “Kumite” i KK “Nico” Zenica putovali su u Kraljevo (Srbija) gdje su učestvovali na Međunarodnom karate turniru “XIV Šampion Kraljeva”. Organizator ovog turnira bio je Karate klub “Reikon” iz Kraljeva, a na istom je učestvovalo 55 klubova sa preko 500 takmičara.
Predstavnica KK”Nico” iz Zenice, Jonjić Žana, osvojila je bronzanu medalju u disciplini kate pojedinačno u kategoriji mlađe juniorke, dok je za KK “Kumite” iz Zenice bronzanu medalju osvojio Imran Fetić u disciplini kate pojedinačno u kategoriji kadeti.
Takmičare su predvodili treneri dva zenička kluba, Fahrudin Muratović i Armin Babović koji su pohvalili svoje borce na odličnom nastupu u zaista jakoj konkurenciji. Treneri takođe navode da su oduševljeni gostoprimstvom domaćina te odličnom organizacijom cjelokupnog događaja.
 Narednog vikenda će takmičari dva navedena kluba nastupiti na Međunarodnom takmičenju u Brčkom, a krajem mjeseca aprila će KK “Kumite” biti domaćin još jednog velikog karate događaja pod nazivom “Zenica Karate Master 2017”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *