Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Kantonalni derbi u Kaknju ubjedljivo pripao Maglaju

Rukometaši Maglaja danas su u kantonalnom derbiju i utakmici 7.kola Premijer lige slavili u Kaknju protiv domaćina rezultatom 32:38. Od početka vidljiv je bio kvalitet gostiju, koji su od prve minute kontrolisali utakmicu, te su vodili sa po nekoliko golovola razlike. Na kraju prvog dijela bilo je 13:19 za Maglaj.

Iako se očekivalo da će se domaćini u drugom dijelu probuditi, Maglajlije nisu dozvolile da se Kakanj rezultatski približi, tako da su čuvali sigurno vodstvo. Pred sami kraj gostujući trener Mahmut Obralić dao je priliku i ostlaim rukometašima, tako da su na krjau gosti slavili pobjedu 32:38.

Slavlje rukometaša i navijača RK Maglaj

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe Abdurahmanović je bio nezadrživ sa 12 golova, dok je Omerović dodao šest. U redovima Kaknja bolji od ostalih bili su Amitović i Živanić sa po sedam golova.

RK KAKANJ – RK MAGLAJ 32:38 (13:19)

RK KAKANJ: Lilić, Sinanović 3, Jovanović 5, Bevrnja 1, Bjelopoljak 4, Amitović 7, Purić 3, Živanić 7, Zvekić 2, Hadžić, Sužanj. Trener: Nedžad Zaimović.

RK MAGLAJ: Mahinagić 7, Bešić 1, Omerović 6, Alić 4, Mutapčić, Karabegović 2, Hajdić, Ridžal 1, Džanbegović, Hasić, Abdulrahmanović 12, Kadrić 1, Hadžihasić, Bjelobrković, Ćosić 3, Kujrić 1. Trener: Mahmut Obralić.

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *