Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Kakanj odigrao dobru utakmicu, ali nedovoljnu za pobjedu nad liderom

Dobru utakmicu, utakmicu s dva lica odigrali su košarkaši Zrinjskog i Kaknja u okviru 19. kola košarkaške lige BiH. Zrinjski je sigurno otvorio susret i već nakon poluvremena vodio sa 50:28 i činilo se da Zrinjski lagano ide ka novim bodovima.

No uporni gosti se nisu predali i zahvaljujući fenomenalnom Milivoju Božoviću došli na samo -4. Ipak, bila je to ipak prevelika razlika za dostići, Zrinjski je na kraju slavio rezultatom 85:78, ali ga opuštanje nije umalo koštalo bodova. Ipak, dvorana Bijeli Brijeg i nakon ovog susreta ostaje neosvojiva utvrda za gostujuće timove ove sezone.

Da je sjajni Božović sa svoja 34 koša imao nekoga da ga prati, Kakanjci su ovaj susret mogli i preokrenuti. Ramljak s 20 i Smajlagić s 14 poena predvodili su Plemiće koji su ipak imali više raspoloženih košarkaša i zasluženo slavili. Susret su prožele nonsensne odluke sudačkog trojca Jovanić, Bijedić i Skenderija, pa smo na kraju susreta vidjeli i neke iskrice koje su sijevnule između pomoćnog trenera Zrinjskog Tihe Mustapića i Josipa Pandže, koje su srećom, reakcijom hladnih glava, brzo ugašene. Susret je u dvorani na Bijelom Brijegu pratilo 600 gledatelja.

Zrinjski: Kuzman, Igrutinović 9, Smajlagić 14, Princ 3, Sokolović 11, Golemac, Demić 7, Ramljak 20, Barać, Šamadan 6, Brummit 13, Miličević 2

Kakanj: Dedić 8, Talić 7, Mešinović, Muflizović 1, Tepić, Negovanović 4, Maksimović 5, Palavra 3, Mirković 14, Božović 34, Buza 2
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *