Search
Utorak, 17. Juli 2018.
  • :
  • :

Juniorska reprezentacija BiH u Zenici brusi formu pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka boravi u Trening centru u Zenici. Nova generacija nogometaša nema mnogo vremena do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Stručni štab na čelu s Tonijem Karačićem i njegovim pomoćnicima Ahmetom Kečalovićem, Damjanom Ratkovićem i trenerom golmana Goranom Brašnićem pokušava novu generaciju nogometaša što prije upoznati s onim što ih očekuje u narednom periodu.

Podsjetimo u prvom krugu kvalifikacija naša selekcija će biti domaćin, a pored BiH u grupi će biti još selekcije Francuske, Gruzije i Andore. Prve dvije selekcije će se plasirati u Elitni krug kvalifikacija što je i cilj svakako ove selekcije. Poznato je da u Elitnom krugu kvalifikacija samo prvoplasirane selekcije idu na Evropsko prvenstvo, za razliku od sistema takmičenja u kadetima, gdje prve dvije reprezentacije iz Elitnog kruga idu na samu završnicu.

Selekcija igrača do 19 godina par puta je bila na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, ali definitivno sreća im nije bila saveznik. Selektor Toni Karačić uzda se u novu selekciju igrača koju predvode nogometaši, koji iza sebe imaju već dva nastupa na Evropskim prvenstvima u kadetskoj selekciji. Naravno da se najviše očekuje od Nedima Hadžića, Edisa Smajića, Jasmina Čelikovića, Stefana Kovača, Tomislava Dadića i ostalih nogometaša.

Da sve ne protekne u najboljem redu pobrinuli su se pojedini klubovi od naših reprezentativaca, koji nisu pustili nogometaša da dođu u Zenicu. Tako su za ovo okupljanje izostali Jasmin Čeliković, Denis Omić, Filip Božić, Benjamin Hadžić i Elvin Kovač. Sutra će U-19 selekcija gostovati u Tešnju, gdje će u okviru obilježavanja 90 godina TOŠKA odigrati prijateljsku utakmicu na stadionu u Tešnju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *