Search
Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
  • :
  • :

Historijska sjednica Skupštine NK Čelik: Novi Statut ili gašenje simbola Zenice

 

Skupština NK Čelik odgovorna za katastrofalno stanje

Današnji dan, 5.1.2017. godine predstavlja prekretnicu u historiji NK Čelik.

Od 18:30 na Bilinom polju održat će se Skupština kluba koja bi, s obzirom na optimizam koji vlada u Zenici trebala biti ispisana zlatnim slovima u historiju kluba.

U dnevni red sjednice uvršteno je glasanje o novom Statutu NK Čelik koji je predložen od strane Komiteta za hitnost „NK Čelik“ Zenica.

Novi Statut kluba zasniva se na sistemu „Jedan član – jedan glas“, a upravo za taj sistem više od dvije godine bore se najvatreniji navijači Čelika, popularni Robijaši, koji su se prije dvije sezone izjasnili kako će bojkotovati domaće utakmice dok se isti ne usvoji.

Privremena Uprava kluba koja na Bilinom polju djeluje već 2 godine (iako su bili privremeno rješenje) nije imala razumijevanje za glas navijača, naprotiv, izmišljali su nove navijače koji su bili kratkog vijeka čime su dodatno navukli gnjev na sebe od strane Robijaša.

Prema tome, navijači NK Čelik, simpatizeri NK Čelik, svi oni koji su na bilo koji način povezani sa našim Čelikom s nestrpljenjem očekuju sutrašnju sjednicu.

Pored glasanja za ili protiv novog Statuta, članovi Skupštine na sutrašnjoj sjednici trebali bi odrediti i novog predsjednika Upravnog odbora kluba. Kako je od ranije poznato, jedan od kandidata za predsjednika je Ševko Adilović koji iza sebe baš i nema izraženih rezultata ni kao sportski radnik, naprotiv, javnosti je poznat po pucnjavi ispred Bilinog polja prilikom jednog od ranijih pokušaja održavanja Skupštine NK Čelik.

Konkurent za mjesto predsjednika Uprave Adiloviću je Selvedin Šatorović, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja FBiH, član Panevropskog komiteta ETUCE i najbolji sindikalista u FBiH 2016. godine koji je u prethodnim danima održao sastanke sa predstavnicima NGG „Za Čelik“, „Robijašima“ i sa gradonačelnikom Zenice koji je javno podržao predloženi statut, te Skupštini kluba dao rok do 10.1. da izaberu upravnu strukturu kluba ili u suprotnom u gradskom budžetu finansiranje NK Čelik neće biti predviđeno.

Na članovima Skupštine ostalo je da sutra odluče da li žele novi Čelik sa novom upravnom strukturom, da li žele puno Bilino polje,  reprogram duga čime bi Čelik konačno stekao pravo na Evropska takmičenja, ili će svojim potezima dovesti do gašenja simbola grada Zenice.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *