Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

FOTO: Zenički ragbijaši su regionalni prvaci, Čelik – Nada 29:14!

 

Radost ragbijaša i navijača Čelika

Radost ragbijaša i navijača Čelika

Ragbijaši Čelika novi su prvaci Regionalne ragbi lige, takmičenja u kojem su učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Osvajanje ove titule smatra se najvećim poslijeratnim uspjehom kako za Čelik, tako i za bh. ragbi.

U finalnoj utakmici na Kamberovića polju u Zenici igrači izabranici Kenana Uzunovića i Ermina Mušinovića savladili su splitsku Nadu, višestrukog osvajača takmičenja sa rezultatom 29:14.

Domaći su bolje otvorili utakmicuu te već u 70. sekundi napravili skor preko Tufekčića. Uslijedilo je pretvaranje Sabahudina Subašića za 7:0. U 14. minuti Subašić realizuje kaznu sa 35 metara za 10:0, da bi u 24. minuti isti igrač sjajno protrčao i postigao skor za 15:0, a zatim i pretvorio za 17:0. Do kraja poluvremena ponovo je Subašić realizovao kaznu, te se na pauzu otišlo sa rezultatom 20:0.

U nastavku je najprije Subašić realizovao kaznu za 23:0, da bi gosti uzvratili skorom Čulića i pretvaranjem koje je sigurno izveo Rosso smanjili na 23:7. U 55. minuti ponovo Subašić uspjeva realizovati kaznu, a nedugo zatim gosti preko Burazina postižu skor, a Rosso ponovo pretvara za 26:14. Do kraja utakmice Subašić je realizovao još jednu kaznu za, ispostavit će se konačnih 29:14 i za veliko slavlje oko 2000 prisutnih na Kamberovića polju među kojima vrijedi pomenuti i oko 500 Robijaša koji su na kraju utakmice upotpunili slavlje ragbijaša Čelika.

“Momci su ostavili srce na terenu, i ja im čestitam za to. Ispoštovali su svaki detalj dogovora koji smo imali, i upravo zbog toga smo ostvarili ovu veliku pobjedu kojom smo ispisali historiju bosanskohercegovačkog ragbija. Hvala navijačima koji su nosili moje igrače do pobjede, hvala medijima koji su sve pratili, i hvala svima onima koji su na bilo koji način pomagali ovom klubu” kazao je Kenan Uzunović, koji je u tandemu sa Erminom Mušinovićem zaslužan za ovaj veliki uspjeh.

ČELIK – NADA 29:14 (20:0)

Stadion: Kamberovića polje u Zenici. Gledalaca oko 2000. Sudija: Dejan Štiglić. Pomoćnici: Miroljub Bukvić i Zoran Mičić (svi Srbija).

ČELIK: Ajanović, Fetić, Bašić, Haračić (od 52. Topalović), Kavazović (74. Ahmić), Oruč, Stanković (od 63. Stanković), Selimbegović, Zadić, Subašić 24, Topčić (od 79 Begić) , Tufekčić 5, Hamzić (od 45. Smajlović), Spahić, Tuka (od 79 Mrgić). Treneri: Kenan Uzunović i Ermin Mušinović.

NADA: Miljak, Čorić (od 45. Ćulić 5), Borozan (od 45. Marović), Jelavić-Mitrović, Šarić, Kodžić, Popović, Jelčić (od 45. Buzov), Antić, Roso 4, Burazin 5, Ivančić, Rešetar (od 17. Bešlić), Grubišić, Lerotić. Trener: Zoran Buzov.

FOTO: Mirza Subašić/sportzdk.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *