Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

FOTO: Obilježavnje “Dječije nedjelje” – “Fer igre za fer djetinjstvo”

35

Udruženje građana Univerzalna škola sporta “LIDER”iz Zavidovića ovog vikenda započeli su realizaciju projekta  obiljezavanja “Dječije nedjelja” za  2016.godinu pod nazivom “FER IGRE ZA FER DJETINJSTVO”. Projekat predviđa  takmičenja u više sporstkih disciplina.Proteklog vikenda na programu je bilo takmičenje u malom futbalu.

Turnir  koji je organizovan u suradnji sa Školom fudbala “Napredak” iz Zavidovića privukao je 4.super kvalitetne škole fudbala.

To su:

Škola futbala “Rudanka” iz Doboja

Škola futbala “Nemila”iz Nemile

Škola futbala “Sportino Ma”iz Maglaja

Škola futbala”Napredak”iz Zavidovića.

Nakon cjelodnevnog takmičenja najviše uspjeha imali su domaći futbaleri iz škole futbala “Napredak” iz Zavidovića koji su zasluženo pobijedili I  domogli se trofeja.

Drugo mjesto je zauzela ekipa iz Maglaja koja je rezltatom 1:0 porazena od domacina.

U utakmici za 3. mjesto ekipa ŠF “Nemila” je bila bolja od ekipe iz Doboja.

Najbolji igrac turnira je bio igrac pobjednicke ekipe Mujkic Ensar dok je najbolji golman turnira bio Podojak Imad iz ekipe “Sportino Ma” iz Maglaja.

U pauzi turnira svoje futbalsko znanje su pokazali I najmlađi polaznici ŠF “Napredak” koji su igrali protiv svojih vrsnjaka iz Doboja.

Pred vise od 100 ljubitelja futbala,roditelja djece nastupilo je preko 80 mladih futbalera.

Takmicenje je otvorio Ministar za obrazovanje,nauku,kulturu I sport ZE-DO kantona,gospodin Mensur Sinanovic,koji je pozdravio sve prisutne,urucio dvije lopte ŠF “Napredak” I otvorio takmicenje.

Na kraju takmicenja su dodijeljenje diploma I pehari.Vrijedi istaci da su svi ucesnici bili saglasni u jednom a to je da je sve proteklo u najboljem mogucem redu kao sto to naziv projekta I govori “FER IGRA ZA FER DJETINSTVO”.

Realizacija projekta  “Dječija nedjelja” 2016  nastavlja aktivnosti već u cetvrtak kada je na programu turnir u stonom tenisu za učenike osnovnoškolskog uzrasta u muškoj I ženskoj konkurenciji  kao I za uzrast srednjeg obrazovanja u obe konkurencije.Partner na ovom takmicenju nam je Drustvo pedagoga fizicke kulture Zavidovici koje ce to biti i na takmicenju u odbojci.Pored stonog tenisa dodijelicemo i nagrade za najbolje likovne radove na temu “Djecija nedjelja” cija je realizacija u toku.Pored navedenih aktivnosti vrijedi istaci da su u Novembru jos planirana takmicenja u rukometu  i odbojci.

FOTO:
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *