Search
Petak, 22. Juni 2018.
  • :
  • :

FOTO: Fatih Šišić zablistao i u Njemačkoj i Srbiji

Sa peharom u Šidu

Sa peharom u Šidu

Bosanski teniski super talenat Fatih Šišić prosle je sedmice nastupio na dva internacionalna turnira, u Njemačkoj i Srbiji. Desetogodišnji teniser TK Mladost iz Zenice u Njemačkoj je BASE Ten-Pro Global Junior turniru predstavljao BiH kao jedini bh. teniser sa pozivnicom domaćina za nastup.
f5
Fatih je bio tek četvrti teniser iz BiH koji je nastupio na ovom prestižnom turniru, gdje su kako kaže, njegovi vršnjaci, za razliku od njega, uz sebe imali kompletne timove. Šišić je stigao do četvrtfinala. “U mojoj kategoriji nastupilo je 38 igrača iz 34 države svijeta. Ulaskom u prvih osam u Njemačkoj, otvorila mi se mogućnost češćeg nastupanja na svjetskoj sceni tenisa. Dobio sam poziv za turnir koji se održava u francuskoj Nici, na najpoznatijoj teniskoj akademiji Muratoglou gdje će učestvovati teniseri iz preko 90 zemalja svjeta. Taj turnir je u novembru”, za Sportzdk.ba rekao je Fatih Šišić.
f
Drugi turnir na kojem je nastupio zenički teniski dragulj bio je Kup nada u Šid. Bilo je 60 dječaka iz Srbije, Hrvatske, Njemačke, Švedske, Rusije, Crne Gore… Fatih je ovdje osvojio treće mjesto. Treneri Ajdin i Dino Dauldži nastavljaju sa predanim radom kako bi Fatih u finišu sezone postigao još nekoliko odličnih rezultata na domaćim i međunarodnom turnirima.
f1 f2 f4 fatihKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *