Search
Petak, 19. Oktobar 2018.
  • :
  • :

Fikret Karajbić potpisao novi ugovor sa Čelikom

Nogometaši Čelika još nisu dobili novog šefa struke. Iako je navodno sve dogovoreno sa Adnanom Ornekom, još se sa Bilinog polja ne oglašavaju glede novog šefa struke, koji će izvršiti prozivku igrača.

Iako klub još nema novog šefa struke, ljudi koji su zaduženi za igrački kadar, pregovaraju sa igračima, koji bi trebali da budu pojačana za narednu sezonu. Od igrača iz prošle sezone kako smo pisali devet ih ima ugovor, a prošle sedmice još jedan nogometaš potpisao je novi ugovor s Čelikom, te će naredne dvije sezone nositi crno-crveni dres.

Riječ je o 24-golmanu Fikretu Karajbiću, koji je dogovorio novi ugovor s Čelikom. Ovaj bivši golman Krivaje, Jedinstva i Travnika, pred početak prošle sezone došao je na Bilino polje, te je potpisao jednogodišnji ugovor s Zeničanima. Iako na početku nije branio zbog toga, što je Matej Marković bio sjajan na golu Čelika, ovaj čuvar mreže dočekao je svoju šasnu u 13 i 14. kolu, kada je stajao na golu Čelika protiv Sarajeva i Širokog Brijega, a zatim protiv Slobode i Zrinjskog u posljednja dva kola jesenjeg dijela prvenstva.

Nakon toga u zimskoj pauzi Čelik je doveo i Ratka Dujkovića, tako da je Fikret Karajbić postao treći golman. Zbog povreda Markovića, te Dujkovića, ovaj 24-godišnjak je posljednja tri kola prvenstva protiv Slobode, Viteza i Mladosti stajao na golu Zeničana.

Tako su Zeničani pored Dujkovića, riješili pitanje još jednog čuvara mreže, a navodno će dovesti još jednog golmana, koji će kompletirati ovu poziciju u ekipi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *