Search
Srijeda, 19. Septembar 2018.
  • :
  • :

Fenomen iz Olova: Sa 83 godine postao vlasnih UEFA B licence za trenera

U Zenici je prošle sedmice okončan program za dobijanje UEFA B licence, koje organizuje Nogometni savez BiH. U Trening centru mogli smo vidjeti dosta poznatih faca, od braće Branimira i Delimira Bajića, Mensura Mujdže, Velibora Đurića, Damira Hadžića. Zajka Zebe…

Ipak jedan čovjek je posebno skrenuo pažnju. Riječ je o 83-godišnjem hadžiji Ahmetu Degirmendžiću, koji je uspješno savladao i završio program za dobijanje B licence, što mu je bila životna želja.

Inače, Degirmendžić ima prije rata završenu trenersku školu, a bio je trener i u Danskoj, gdje je zaradio penziju. Vratio se davno u BiH, a trenutno je prvi trener NK Stupčanica iz Olova, koja se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK.

Svakako nesvakidašnja stvar u našem nogometu, ali i općenito sportu, da se ljudi u poznim godinama edukuju i imaju toliku želju za sportom i životom, što može biti dobra pouka za mlađe naraštaje, da se edukuju i ulažu u sebe, kada je u pitanju nogomet, jer po primjeru trenera Degirmendžića, za to nikada nije kasno.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *